Siyaset Başbakan Binali Yıldırım: O karanlık geceyi milletimiz aydınlattı
Paylaş
Başbakan Binali Yıldırım: O karanlık geceyi milletimiz aydınlattı

15 Temmuz Şehitleri Anma Programı’nda konuşan Başbakan Binali Yıldırım, “O karanlık geceyi milletimiz aydınlattı. 15 Temmuz karanlığın aydınlığa döndüğü gecedir” dedi

O karanlık geceyi milletimiz aydınlattı. Artık yeni bir dönemdeyiz. Bu dönemde vesayetin, memleketin sahibi de millettir. Bu yeni dönemde milletimiz, hiçbir kutsalı olmayan bu FETÖ cinayet şebekesinin tamamen bertaraf edildiğini mutlaka görecektir. Hiçbir güç ve birlik, bütünlüğümüz, kardeşliğimizden önemli değildir.

Bugün Türkiye’yi ele geçirme hayali ile yanıp tutuşanlar, yarın kendi günahlarıyla kavrulacaklar. Bugüne kadar hiçbir dayatmadan, tehditten korkmadık, çekinmedik. Hiçbir güç, bizi milletimiz için çıktığımız bu yoldan asla döndüremez. 15 Temmuz karanlığın aydınlığa döndüğü gecedir.

Vatanı namus bilir ölüme yürürüz


15 Temmuz Şehitleri Anma Programı Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’ndeki etkinlikte konuşan Başbakan Binali Yıldırım,“7 bölgede 81 ilde 80 milyon vatandaşımız ile vatan hainlerinin karşısında hep beraber dimdik olduk bir yürek olduk. Biz öyle bir milletiz ki bir ölür bin diriliriz. Vatanı namus bilir ölüme yürürüz. 15 Temmuz gecesi Türkiye’nin birlik ve beraberliğini korumak için can veren, kan veren şehitlerimizin bizlere emanetisiniz.

O karanlık geceyi milletimiz aydınlattı. Vatanımızı alçak darbeye karşı birlikte savunduk, birlikte kurtardık. 15 Temmuz’u unutmayacağız, asla unutturmayacağız. Dünyanın da ismini bildiği Ömer Halis Demir düşmana ilk kurşunu sıkan kahraman askerimizdir.


Artık yeni bir dönemdeyiz


Şehitlerimize layık olmak için Türkiye’de ve dünyada koşacağız, koşturacağız. Herkes bundan emin olsun, milletimiz müsterih olsun. Artık yeni bir dönemdeyiz. Artık bu dönemde vesayetin, memleketin sahibi de millettir. Bu yeni dönemde milletimiz, hiçbir kutsalı olmayan bu FETÖ cinayet şebekesinin tamamen bertaraf edildiğini mutlaka görecektir.

Hiçbir güç ve birlik, bütünlüğümüz, kardeşliğimizden önemli değildir. Bu canilerin, asker kılığına girmiş bu teröristlerin hak ettiği ceza, hukuk devleti ilkesiyle mutlaka tahakkuk edecektir. Mahkemelerde tiyatro oynamaları, şehit yakınlarının, gazilerin, milletin aklıyla alay etmeleri onları o hazin sondan asla kurtaramayacaktır. Bugün Türkiye’yi ele geçirme hayaliyle yanıp tutuşanlar, yarın kendi günahları ile kavrulacaklar.

Demokrasiden, hak ve özgürlüklerden, hukuktan, adaletten taviz vermeden bu meselenin de üstünden geleceğiz. İçiniz rahat olsun. Bugüne kadar hiçbir dayatmadan, tehditten korkmadık, çekinmedik. Hiçbir güç, bizi milletimiz için çıktığımız bu yoldan asla döndüremez. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliği, milletimizin desteği var olduğu sürece Türkiye’nin sırtını hiç kimse yere getiremez. 15 Temmuz karanlığın aydınlığa döndüğü gecedir.

Haberin Devamı