Siyaset 'Başbakan Ceneviz kolonisi kurmak istiyor'
Paylaş
'Başbakan Ceneviz kolonisi kurmak istiyor'

'Başbakan Ceneviz kolonisi kurmak istiyor'

Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, AK Parti hükümetinin icraatlarını eleştirerek, “Başbakan Ceneviz kolonisi kurmak istiyor” dedi.

Haberin Devamı

Partisinin Çanakkale il teşkilatı binasının açılışını yapmak üzere kente gelen TP Genel Başkanı Şener, İnönü caddesi üzerindeki bina önünde kurulan platformdan halka seslendi. Üç yıldır süren kavga gürültü nedeniyle Türkiye'nin geldiği noktanın ortada olduğunu belirten Şener, her gün kavga arayan ve kavga yaratan siyasetin bu ülkede çözeceği hiçbir sorun bulunmadığını söyledi.

Bu ortamda iki zümrenin kazandığını bildiren Şener, bunlardan birincisinin siyasetle dirsek temasında olan, siyasetle iş yapan rant geliri olanlar, ikincisinin de yabancılar olduğunu savundu. Şener, “Bu ülke insanı kaybediyor. Yabancılar kazanıyor. Her sektör yabancının elinde. Bankacılık, telekomünikasyon, inşaat, enerji, ilaç, perakende sektörü, hepsi. Hükümet Ziraat Bankası ile Halk Bankası'nı da özelleştirecek. Türkiye'de bankacılık sektörünün yüzde 80’i yabancının elinde. Galataport ihalesi vardı, adı değişti, şimdi Salı pazarı oldu. İsmini değiştirerek geçirmeye çalışıyorlar. Başbakan yeni bir Ceneviz kolonisi kurmak istiyor. Galataport, Cumhuriyet döneminin en büyük imar rantıdır” dedi.

Haberin Devamı

Konuşmanın ardından Yalı camiinde Cuma namazını kılan Şener, İl Başkanı İbrahim Köşdere ve yönetim kurulu üyeleriyle Aynalı Çarşı'da dolaştı. Burada vatandaşlarla da sohbet eden Şener, daha sonra il binasının açılışını yaptı. Abdüllatıf Şener burada yaptığı konuşmada da hükümeti eleştirdi.

2007 seçimlerinde yüzde 47 oy alan ve iktidar olanların, vatandaşın sorunlarını çözemediğini kaydeden Şener, “Siyaset adına hiçbir şey yapmıyorlar. Sadece kavga, kin, nefret, hakaret yaparak günlerini geçiriyorlar. Kavga ortamında sorunlara çözüm yoktur. İçerde kavga ederler dışarıda işbirlikçi ararlar. Dünyada işsizliğin en fazla olduğu ülke Türkiye’dir. İktidar ve başbakan dünyanın en başarısız iktidarı ve hükümetidir. Toplumun tüm kesimleri perişan haldedir. Türkiye'deki siyaset, ayrıştırma, ülkeyi bölme, insanları etnik yapılarına göre bölme siyasetidir. Bu siyasetin ülkeye sadece zararı olur” diye konuştu.

Erdem SÜREK/ÇANAKKALE, (DHA)

Haberin Devamı