Siyaset Başbakan çılgın projesini açıklayacak
Paylaş
Başbakan çılgın projesini açıklayacak

Başbakan Erdoğan, daha önce yazar Hıncal Uluç'a söz ettiği projesini bugün açıklayacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün açıklayacağı Ak Parti Seçim Beyannamesi’nde, sır gibi saklanan çılgın projenin detaylarının da yer alması bekleniyor. Başbakan'ın konuşması saat 14:00'te başlayacak.

Haberin Devamı

Parti yöneticileri dahil kimsenin hiçbir ipucu vermediği projeyle ilgili olarak medyada çıkan bazı “projeler” ise şöyle sıralanıyor:

Karadeniz - Akdeniz Denizyolu Tüneli projesi: Samsun’dan Yumurtalık’a kadar yaklaşık 500 kilometre uzunluğunda bir denizyolu tüneli açılacak.

Yeni İstanbul Projesi: Bu projeye göre, Karadeniz kıyılarında 74 kilometrelik alanda yaklaşık 3.5 milyon nüfuslu Yeni İstanbul kurulacak.

Medeniyetler Şehri projesi: İstanbul’un Avrupa yakasında Müslüman ve Müslüman olmayanların kültürlerinden oluşan yeni bir yerleşim biriminin kurulması öngörülüyor.

Haliç’e Mega Kanal projesi: Bu projeyle ortaya dev bir ada çıkacak. Türkiye’nin 3. büyüğü olacak bu ada Beyoğlu, Şişli, Kağıthane, Beşiktaş ve Sarıyer ilçelerini içine alacak.

Haberin Devamı

Uygarlıklar Köprüsü projesi: Avrupa ve Anadolu yakalarında birbirinden çok uzakta 4 ayak olacak. Bu ayaklar tam ortada, Boğaz’ın üstünde birleşecek ve büyük bir dairesel alan oluşacak. İstanbullular yürüyerek bu ayaklardan ortadaki geniş alana ulaşabilecek, burada yemek yiyip gezinti yapabilecek.

Ataşehir’e Selimiye: Mimar Sinan’ın Edirne’de yaptığı Selimiye camiinin birebir Ataşehir’de inşa edilmesi