Ekonomi Başbakan'dan taşeron işçilere müjde!

Başbakan'dan taşeron işçilere müjde!

Paylaş
Başbakan'dan taşeron işçilere müjde!

Başbakan Binali Yıldırım,Türk-İş Başkanı Ergün Atalay'ı ziyaret etti. Başbakan Yıldırım ziyaret sonrası yaptığı açıklamada taşeron işçilere kadro ile ilgili çalışmanın tamamlanmak üzere olduğunu söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım, Türk-İş Başkanı Ergün Atalay'ı ziyaret etti. Yıldırım, Ziyarette taşeron konusunu da konuştuklarını anlattı. Yıldırım'ın konuşmasının satır başları şöyle: Sayın başkan ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte genel olarak çalışma hayatı ile ilgili görüştük. DESK ve İş Adamları Sanayicilerimiz katıldı. Kısacası çalışma hayatımızın ve iş camiamızın yüzde 80'inin tena gelecek.

'KUZEY IRAK'TAKİ REFERANDUM

Bu ulusal güvenlik meselesidir. Zaman bitmiş edğil bu sevdadan vazgeçin. Kuzey Irak Bölgesel yönetiminni bu maceradan vazgeçmesi gerekir. Kerkük'ün bu işe dahil edilmesi başka bir fecaattir. Ümit ederiz ki bu referandum gerçekleşmez. Türkiye Irak İran komşu 3 devlet olarak telafisi imkansız sonuçların olacağını anlattık. Ancak şu ana kadar burada herhangi bir değişiklik yok. Şu ana kadar beklediğimiz olumlu sonuçları görmedik. Bu referandum Türkiye'nin ulusal güvenlik meselesidir. Ulusal güvenlikten doğan haklarımızı kullanmaktan çekinmeyeceğiz. Bunun gereği de yapılacaktır. Henüz zaman bitmiş değil. Barzani bu sevdadan vazgeçmelidir. Bütün dünyanın karşı çıktığı, inatla yapmaya çalıştığı bu referandum bölgedeki Kürt kardeşlerimiz için de hayır getirmez. Bölgede zaten sorunlar var. Sorunların üzerine yeni sorunlar ilave etmekten kaçınmaları gerek.Kerkük bilindiği gibi esas itibariyle demografik yapısı, oldu bittilerle değiştirilmeye çalışılmış bir şehirdir. Kerkük'ün yüzde 70'i Türkmen. Kerkük'ün bu meseleye dahil edilmesi ayrı bir fecaattir.

LİSEYE GEÇİŞ SİSTEMİ

Liseye geçişte sistem değişikliğine gidilmiyor, Milli Eğitim Bakanlığımız çalışmaları sürdürüyor. Bu Bakanlar Kurulu'nda görüşülmeyecek. Ben buradan velilere şunu söylemek isterim; hiçbir şekilde yavrularımızın mağduriyetine yol açacak bir uygulamaya fırsat vermeyeceğiz.

KADİR TOPBAŞ'IN İSTİFA ETTİĞİ İDDİASI

Kadir Bey bugün bir açıklama yapacak.




Haberin Devamı