Siyaset 'Başbakan Erdoğan bölücüdür'
Paylaş
'Başbakan Erdoğan bölücüdür'

Sinop'ta bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Engin Altay, başbakanın iktidar koltuğu kaybetme psikolojisine girdiğini ileri sürdü

CHP Genel Başkan Yardımcısı Engin Altay, Sinop’ta Uğur Mumcu Parkı’nda vatandaşlara seslendi. CHP milletvekili adayı Abdullah Şişek, İl Başkanı Mustafa Acun ve CHP’li Belediye Başkanı Baki Ergül ile vatandaşları selamlayan Engin Altay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef aldı.

Başbakan'ın iktidar koltuğunu kaybetme psikolojisine girdiğini söyleyerek, "Bu artık Abbas yolcudur özdeyişinin dışa vurumudur. Bir Başbakan gelecekleri çalınan lise öğrencilerinin en demokratik haklarını almak için sokakta yaptıkları gösteriyi terör eylemiyle ve teröristlerle bir tutuyorsa o Başbakan bir bölücüdür, ayrılıkçıdır.

Türkiye böyle bir Başbakanı hak etmiyor. Bir Başbakan bir siyasi partiye, partinin geçmişine nezaket dışı sözler söylüyorsa o Başbakan gidicidir. Daha önemlisi bir iktidar ana muhalefet partisinin programıyla seçim beyannamesiyle yatıp, kalkıyorsa kaynak soruyorsa onun artık pimi çekilmiştir, ipi çekilmiştir" dedi.

"HÜKÜMET TALAN YORGUNU"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Engin Altay, hükümeti talan ve yağma etmekle suçlayarak konuşmasına şöyle devam etti: "Hükümet yorgun. Neden yorgun. Çünkü talan yorgunu. Devleti, memleketi yağma etmekten, talan etmekten yorgun düştüler.

Hükümet gergin. Başbakan gergin. Neden gergin. Bu memleketin her metrekaresinde Atatürkçüler var, Cumhuriyetin bekçileri var. Onun gerginliğini yaşıyorlar. Başbakan ve hükümet hırçın hem de çok hırçın. Niye hırçın. Halkın iktidarının kurulduğunu, rantın iktidarının yıkıldığını görüyor.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun adım adım Başbakanlığa yürüdüğünü görüyor ve bunun hırçınlığını yaşıyor. Bunlar gerçekleşecek, bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. AKP, yoksulluktan nemalanan ve oradan beslenen bir partidir. Sosyal devlet yoksulluğu yöneten değil, yoksulluğu bitiren bir devlettir. Aile sigortasıyla yoksulluk artık tarihe gömülecektir."

Kenan TÜRKSEVEN/DHA

Haberin Devamı