Siyaset Başbakan Erdoğan İzmir'de konuştu
Paylaş
Başbakan Erdoğan İzmir'de konuştu

Başbakan Erdoğan, İzmir'de düzenlenen Köşk mitinginde konuştu. Erdoğan'ın hedefinde hem Ekmeleddin İhsanoğlu hem de HDP adayı Demirtaş vardı..

CHP'nin kalesi olarak ifade edilen İzmir'de miting yapan Başbakan Erdoğan, 'Ey Kılıçdaroğlu sen Alevi olabilirsin. Ben de Sünniyim. Bunu söylemekte bir sakınca yok.' şeklinde konuştu. Erdoğan, HDP adayı Selahattin Demirtaş'a da yüklenerek 'Diğer bir aday çıkmış diyor ki tek millet olmaz. Kendisi de Zaza. Ya sen Kürt kardeşlerime bugüne kadar ne verdin ya. Diyarbakır'daki anaların MİT tarafından oraya getirildiğini iddia ettiler. Sende biraz ahlak olsa Kürt annelerinin satılık olmadığını bilirdin. O anneler satılık değil ama sen satılıksın.' dedi.

Haberin Devamı

İŞTE ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARININ SATIR BAŞLARI

İzmir bu monşer adayına destek vermeyecektir. Çanakkale şiiriyle İstiklal marşını bilmeyen adama inşallah aldanmayacak.. Ey CHP'nin Genel Müdürü sana aday dayattılar ama sen millete aday dayatamazsın. Ey Bahçeli sen aday dayatamazsın.

1946'dan 1958'e kadar merhum Menderes'e en büyük desteği veren şehir İzmir'dir. İzmir dayatmalara gelmez. İnşallah İzmir 10 Ağustos'ta farkını ortaya koyacaktır. Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimlerine gidiyoruz. Bugüne kadar Cumhurbaşkanlarını vekiller seçti. Cumhurbaşkanlığı seçiminde vekillerin iradeleri tehdit edildi. 1938'de Mustafa Kemal vefat edince askerler Meclis'i kuşattılar, İnönü'yü silah zoruyla seçtiler. Kenan Evren darbeci bir subaydı. Merhum Özal, sayın Demirel ve sayın gül dışında vesayet devreye girdi.

Haberin Devamı

Artık millet ne derse o olacak. Çeteler değil, vesayet değil, millet kimi seçerse o cumhurbaşkanı olacak. Milli irade güç kazanacak. İnşallah devletle millet artık daha bir muhabbetle kucaklaşacak.

"BURADA BAŞI AÇIK OLAN KARDEŞİMİZ DE VAR BAŞI KAPALI OLAN DA"

Türkiye artık yeni bir döneme giriyor. 10 Ağustos'ta artık farklı bir kulvara giriyor. Eski Türkiye'nin sanal tartışmalarını geride bırakacağız. Anlamsız yasakları geride bırakacağız. Eski Türkiye'nin eski kafalı muhalefetini geride bırakacağız. Enerjimizi büyümeye kalkınmaya sarf edeceğiz. Korkuyu korkutamayanlar geleceği inşaa edemezler. İçine kapananlar ülkelerini de milleti de büyütemezler. Büyük devletlerin korkuları olmaz. Büyük devletler içine kapanmaz. Yaşam tarzı üzerinden siyaset yapanlara aldanmayacağız. Burada başı açık ve örtülü kardeşlerimiz var mı? Hani noldu, ülke bölündü mü? ama yıllarca böyle aldattılar.

"KILIÇDAROĞLU SEN ALEVİ OLABİLİRSİN, BUNA SAYGI DUYARIM"

Kılıçdaroğlu sen Alevi olabilirsin, ben sana saygı duyarım. Ben de sünniyim bunu söylemekte bir sakınca yok...

Diğer bir aday çıkmış diyor ki tek millet olmaz. Kendisi de Zaza. Ya sen Kürt kardeşlerime bugüne kadar ne verdin ya. Bunların amacı dağ dağ. Başka bir şey değil. Diyarbakır'daki anaların MİT tarafından oraya getirildiğini iddia ettiler. Sende biraz ahlak olsa Kürt annelerinin satılık olmadığını bilirdin. O anneler satılık değil ama sen satılıksın.

Haberin Devamı

"GAZZE'Yİ UNUTMAYACAĞIZ"

Bu topraklarda operasyon yaptırmayız, eğer yaparsanız bizim demir yumruğumuzu görürsünüz. Bize oy verenler ve vermeyenler diye ayrım yapmadık. 81 vilayetle yetinmeyeceğiz. İzmir'e ulaşırken kardeşi Gazze'yi unutmayacağız. Kerkük'ü ihmal etmedik etmeyeceğiz. Artık yeni bir Türkiye kuruluyor. Türkiye 9 Eylül 1922'de olduğu gibi bir kez daha ayaklarının üzerine dikiliyor. dünyaya ben de varım diyor. İddiaları olan hedefleri olan, özür dileyen değil özür dileten bir Türkiye var.

İzmir bu vizyondan uzak kalmasın. İzmir seyirci kalmasın. Geleceği yaşam tarzlarımızla inşaa edelim. Her başarı bizim ortak başarımızdır. 12 yıl boyunca bu ülkenin her köşesine hizmet götürdük. Tek gayemiz ülkemizi adaletle büyütmek oldu. İzmir'e yaptığımız yatırımın bedeli 25 katrilyon.

Haberin Devamı

"İZMİR İÇİN 35 PROJEMİZ VAR"

İzmir için ürettiğimiz 35 proje var. EGERAY'ı biz devreye aldık. İzmir Ankara arasını 3.5 saate düşürecek YHT'nin yapımına Afyon'dan başladık. Kemalpaşa-Turgutlu demiryolunu hizmete açtık. 238 km bölünmüş yol yaptık. İztanbul-İzmir otoyolunun yapımı sürratle devam ediyor. Körfez köprüsü hızla yükseliyor. İki şehir arasındaki mesafe 3.5 saate düşecek. Kaza riski de iyice minimize olacak. İstanbul - Bursa arası 2.5 saat olacak. Şimdi bayram tatilinden döndünüz. Yolun ulaşımın ne kadar kıymetli bir yatırım olduğunu gördünüz. Yol medeniyettir. Şu İzmir'e suyu belediye mi getirdi? Biz getirdik biz? İnşallah yapılacak yeni ulaşım yatırımlarıyla İzmir ve ekonomisi çok daha gelişecektir.

Gölcük depreminin altında kaldılar. yürütemediler. Simav , Bingöl, Van depremleri oldu biz iktidardayken. 1 yılda inşaa ettik hepsini. İhracat 152 milyar dolara ulaştı.