Siyaset Başbakan Erdoğan'a ağır suçlama
Paylaş
Başbakan Erdoğan'a ağır suçlama

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Erdoğan'ın terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'la olan ilişkisiyle boğazına kadar battığını söyledi

Deniz Baykal, Trabzon'dan karayoluyla geldiği Giresun'da, partisinin il başkanlığını ziyaret etti.

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Baykal, “Referandumda ortaya çıkan sonuç bu Anayasa değişikliğini Türkiye getirmek isteyenler açısından sevindirici bir sonuç değildir.
Anayasa, bir toplumun asgari müşterekidir. Toplumun ana çerçevesidir. İçinde bütün ülkenin yer almak isteyeceği çerçevesidir. Bu referandumdaki sonuç, bize Türkiye'nin bu anayasa ile ilgili olarak tam ortasından ikiye ayrılmış olduğunu gösterdi” dedi.

"BAŞBAKAN, ÖCALAN İLİŞKİSİYLE BOĞAZINA KADAR BATTI"

Baykal, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Ahmet Kaya ile Yılmaz Güney'in mezarını ziyaretiyle ilgili bir soruyu yanıtlarken de şunları söyledi:

“Buna siyasi içerik kazandırmak doğru değildir. Olayın kendisinden daha önemli olanı, bunun bir yeni politika olarak takdim edilmesiydi. Yeni bir yaklaşım olarak ortaya koymanın buna siyasal bir anlam kazandırmanın, siyasal bir değer vermenin yol açacağı sonuçlar ayrıdır, bunun normal insani bir anlayışın gereği olarak ortaya koymanın anlamı farklıdır.

Olay birden bire yeni siyasi bir yaklaşım olarak sunulmak istendi, bir anda politize edildi. Biz mi ettik, başkaları mı etti bilemiyorum, ama iş başka tarafa çekildi. Buna siyasi anlam vermek doğru değildir.”

"ÖCALAN'IN ÖNERİLERİNE CEVAP VERME GAYRETİNDE"

“Başbakan Anayasa değişikliği ile Öcalan'ın önerilerine cevap verme gayreti içinde” diyen ve CHP ile BDP'nin ittifak yapacağı iddiaları ile ilgili görüşünü de açıklayan Baykal, “Biz hepimiz çok iyi biliyoruz ki, Başbakan da bu tartışmaya girmiş, Bursa'da bir şeyler söylemiş, ‘içine düştükleri durumu görüyorsunuz’ gibi falan konuşuyor.

Yani öyle bir durumla CHP'nin muhatap olmasından kendisi yararlanmaya çalışıyor. Yine hepimiz çok iyi biliyoruz ki, Başbakan, Abdullah Öcalan ile devletin temsilcilerini biraraya getirip müzakere edilmesinin önünü açan adamdır.

Bu temasların içindeki adamdır. BDP ile buluştuktan sonra anayasa değişikliğini gündeme aldıklarını ve bunu seçimlerden sonra yapacaklarını söyleyen insandır. Yani anayasa değişikliği ile Öcalan'ın önerilerine cevap verme gayreti içinde olan insandır.

Başbakan, Öcalan ile kurdurduğu ilişkiden dolayı kendi hesabını vermeden şimdi CHP'yi suçlamaktadır. Bunları anlatmamız lazımdır. Üzerinde durulması gereken budur” dedi.

Haberin Devamı