Siyaset Başbakan Erdoğan'a BBP'den tepki
Paylaş
Başbakan Erdoğan'a BBP'den tepki

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, Başbakan Erdoğan'ın AKPM'deki konuşmasına "maalesef kendisi 'Fransız' kalmıştır" diyerek tepki gösterdi

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Avrupa Komisyonu Parlamenter Meclisi (AKPM) Genel Kurulu’ndaki konuşması ve seçim barajı ile ilgili değerlendirmesi konusunda, "Sayın Başbakan, milli iradenin TBMM’ye hakkaniyetle yansıması konusuna maalesef kendisi ’Fransız’ kalmıştır" dedi.

Haberin Devamı

Topçu, yaptığı yazılı açıklamada, 12 Haziran seçimleri öncesinde, önceki seçimlerde olduğu gibi AK Parti’nin "yine suni gündem yaratarak milli irade spekülatörlüğü yapmaya başladığını" öne sürdü.

Başbakan Erdoğan’ın, Strasbourg’da AKPM oturumunda "one minute" çıkışı benzeri bir çıkış yapmaya kalkıştığını savunan Topçu, şunları kaydetti:
"Avrupalılara sıra dışı bir tutumla ve düşüncelerle eleştiriler getiren Erdoğan’ın asıl hesabı önümüzdeki seçimlere yönelik manipülasyon yapmaktır. Toplumdaki Avrupa Birliği (AB) karşıtlığını kendi lehine değerlendirme hesabı yapmaktadır.

Erdoğan’ın AKPM oturumundaki sözleri samimiyet ve tutarlılıktan uzaktır. Avrupalıları eleştirirken futbolculuğundan kalma bir alışkanlıktan olsa gerek tribünlere oynuyor.

Haberin Devamı

Başbakan konuşmasında yüzde 10’luk seçim barajını ancak Türk halkı kendisi isterse indirebilir, Avrupalıların böyle bir talebi olamaz şeklinde ani bir çıkış yaptı. Herkes gibi biz de şaşırdık.

Sayın Başbakan’a sormak lazım; Türk halkının ekseriyetinin yüzde 10’luk seçim barajının indirilmesini istediğini pekala biliyorsun da ne mesaj vermeye çalışıyorsun? Seçim barajıyla AB’nin ne alakası var? İsteseniz anlık bir iştir, bir yasa çıkarır meseleyi bitirirsiniz. Ama seçim barajı sizin can simidiniz. Kaldırırsanız milli irade manipülasyonu yapılamayacak, adil bir temsil olacak, bu da işinize gelmeyecek tabii.

"Sayın Başbakan, şecaat arz edeyim derken sirkatin söylemiş" diyen Topçu, "Sayın Başbakan, milli iradenin TBMM’ye hakkaniyetle yansıması konusuna maalesef kendisi ’Fransız’ kalmıştır. Seçim Kanunu ve Siyasi Partiler Kanunu değişikliği ne zaman gündeme gelse susmuş, duymazdan gelmiştir" ifadelerini kullandı.

-"AB YILLARDIR BİR HAYAL TÜNELİ"-

Yalçın Topçu, AB’nin baskısıyla, idam cezasının kaldırıldığını ileri sürerek, açıklamasında şunları kaydetti:
"Sayın Başbakan, Medeni Kanun’da birçok değişiklik yaparken, uyum yasaları adı altında bütün sosyal ve ahlaki dokumuzu değiştirirken, tarım ve hayvancılığı onların isteklerine göre düzenleyip iflasa sürükleyecek kanunlar çıkarırken, daha birçok kanunu AB’nin taleplerine göre yaparken acaba Türk halkına sordun mu, halkın taleplerini dinledin mi? Şimdi mi aklına geldi Türk halkı? Yoksa sebep yaklaşan genel seçimler midir? Yıllarca AB savunuculuğu yapıp, onlar tak diye emredince sen şak diye yapmadın mı? Kimi kandırıyorsunuz?

Haberin Devamı

Sayın Başbakan AB’ye diklenerek oy avcılığı yaparken içerden de ilginç ve ince destekler almaya başlamış gibi... ABD’nin yeni büyükelçisi de hükümeti eleştiren açıklamalarında ısrar ediyor, Sayın Başbakan’a gollük paslar atıyor. BBP olarak AB’nin yıllardır bir hayal tüneli olduğunu söylüyoruz."