Gündem Başbakan 'geri dönün' demiş

Başbakan 'geri dönün' demiş

Paylaş
Başbakan 'geri dönün' demiş

Başbakan Erdoğan'la görüşen iki TEKEL işçisi, Başbakan'ın kendilerine "Geri dönün, 4/C'den başka çözüm yok" dediğini açıkladı

Dün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile evinde görüşen iki TEKEL işçisi Müzeyyen Ermin ve Arife Güneş görüşme ile ilgili Türk-İş binası önünde açıklama yaptı.

TEKEL işçileri adına önceki gün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile evinde görüşen iki işçi, Müzeyyen Ermin ve Arife Güneş Türk-İş binası önünde açıklama yaptı. Arife Güneş, Dün yaptığı, “Görüşme olumlu geçti, başbakanın cevapları bizi tatmin etti” açıklamalarının yanlış anlaşıldığını söyledi.

Güneş şunları kaydetti: “Biz hanımefendiyle görüşmeye gittik, 3 buçuk saat bekledik sonra bir sürpriz oldu başbakan kendisiyle görüştük. Bizi orda kabul etmesinden biz memnun olduk. Konuşmanın içerisinde 4/C dışında bişey yoktu. Başbakanın bir haftaki konuşmalarından farklı bişey vaad edilmedi. Bize geri dönün, 4/C’den başka sizin için çözüm yok dendi.”

"ARKADAŞLARINIZLA KONUŞUN, 4/C’Yİ ALIN GİDİN, DEDİ”

Başbakan ile görüşen diğer işçi Müzeyyen Ermin ise şunları söyledi: “Orada bize bayan ve çocuklarımızın burada bulunmasından çok üzgün olduğunu söyledi başbakanımız. Sendikaların 4/C hakkında yanlış bilgilendirdiğini söyledi. Gidin arkadaşlarınızla konuşun 4/C’yi alın gidin. Başka çözümü yok.

Ay sonuna kadar size müdahale etmiyoruz, ama kusura bakmayın ay sonundan sonra müdahalemizi edeceğiz ve böyle bir eylemi de bir daha kimseye gerçekleştirmeyeceğiz dedi başbakanımız”

İŞÇİNİN FERYADI

Sık sık sloganlarla kesilen konuşma sonrasında bir TEKEL işçisi, “4/C’ye gideceğime, mezara giderim. 1 milyar 300 milyon lira maaşla geçinemiyordum, 700 Milyon lira maaş ile nasıl geçineyim. Bu ülkenin başbakanı yok mu? Cumhurbaşkanı yok mu?” diye tepki gösterdi.

ANKARA/DHA