Siyaset 'Başbakan kadın erkek eşitliğine inanmıyor'
Paylaş
'Başbakan kadın erkek eşitliğine inanmıyor'

Kılıçdaroğlu, CHP'li kadınlara “Recep Bey'in çocukları ile sizin çocuklarınız eşit mi? Türkiye'de kadın-erkek eşitliğine inanmayan bir başbakan var” diye seslendi

ECEVİT’TEN ŞİİR

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün parti genel merkezinde düzenlenen CHP Kadın Kolları İl Başkanları toplantısına katıldı.

Sözlerine eski Başbakan merhum Bülent Ecevit’in “Kadınsın, gücünü bil, size gücünüzü hatırlatıyorum” şiirini okuyarak başlayan Kılıçdaroğlu, CHP’li kadınlara “Sahaya inin. Referandumdan hayır çıkmalı” diye konuştu.

‘HAKKINIZI’ ALIN’

Başbakan Tayyip Erdoğan’a yüklenen Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: Recep Bey’in çocukları ile sizin çocuklarınız eşit mi? Türkiye’de kadın-erkek eşitliğine inanmayan bir başbakan var. Hak verilmez alınır. Kadınlarımız sandığa gittiği zaman ‘Ben niçin bu ülkede ikinci sınıf yurttaş durumuna getiriliyorum’ diye sormalıdır.

‘MUHATABIM RECEP BEY’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’in “Erdoğan- Büyükanıt anlaştı iddiasına ölüler bile güler” yanıtı için “Benim muhatabım Sayın Recep Bey’dir. Recep Bey yanıt verirse ben de ona soru sorarım” dedi. Kılıçdaroğlu, Hüseyin Çelik’in “Yaşar Büyükanıt’ın aracı Genelkurmay bütçesinden alındı” açıklamaları için de “Genelkurmay’ın bütçesi devlet bütçesi dışında mıdır? Bunlar bu ülkeyi nasıl yönetiyorlar merak ediyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı