Gündem Başbakan konuşurken hedef oluyordu

Başbakan konuşurken hedef oluyordu

Paylaş
Başbakan konuşurken hedef oluyordu

İstanbul'da bir hastanenin açılışını yapan Başbakan Erdoğan'ı izlemek için, evinin balkonuna belinde silahıyla çıkan polis memuru, az daha keskin nişancıların hedefi oluyordu

Habertürk'ten Umut Tütüncü'nün haberine göre, İstanbul’da geçen pazar günü, Çamlıca’daki bir özel hastanenin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açılışı, ilginç bir olaya da sahne oldu. Son derece üzücü sonuçları olabilecek olay şöyle yaşandı:

SUİKAST İDDİASI

Açılışı yapılan Özel Erdem Hastanesi’nin önünden geçen, D-100 yolu ve TEM arasındaki bağlantı yolunun üzerinde bulunan ve daha sonra Osmanlılar’dan kalan bir su yolu olduğu anlaşılan tünelin Başbakan’a suikast yapılacağı iddialarını gündeme getirmesi, güvenlik önlemlerinin en üst düzeye çıkmasına neden oldu. Her yere keskin nişancılar ve polisler yerleştirildi.

SİNİRLER GERİLDİ

Başbakan Erdoğan, hastanenin açılışını gerçekleştirdiği sırada, “Halk Cephesi” üyesi bir grup, “Amerikan çıkarları için Afganistan halkını öldürmeyeceğiz” yazılı pankart açarak gösteri yapmaya kalkışınca polis müdahale etti ve yaşanan arbedede bir gösterici, Çevik Kuvvet Başkomiseri
Turan Çevik’in serçe parmağını ısırarak kopardı. Çevik daha sonra açılışı yapılan Erdem Hastanesi’nde tedavi edildi.

KENDİNİ YAKACAKTI


Bu olayın ardından hastanenin önünde bir vatandaşın kendini yakmak istemesi, Başbakanlık korumaları tarafından engellendi. Art arda yaşanan bu olaylar, güvenlik güçleri üzerindeki gerilimi iyice artırdı.

BALKONDAKİ ADAM

Sinirlerin en gergin olduğu bu anlarda, Başbakan kürsüde
konuşma yaparken, çevredeki binalardan birinin balkona çıkan bir
adam, çatılarda konuşlanmış Özel Harekât Müdürlüğü keskin nişancılarının gözünden kaçmadı. Adamın belinde tabanca olduğu çok net bir biçimde görülüyordu.

HEDEF HALİNE GELDİ

Şüpheli kişi, bir anda keskin nişancıların hedefi haline geldi. Balkondaki adam, bunlardan habersiz Başbakan’ı izlerken korumalar, hemen harekete geçti. Erdoğan’a olası bir saldırıya karşı çelik kalkan hazır tutuldu.

POLİS MEMURU ÇIKTI

Keskin nişancılar parmakları tetikte, balkondaki adamın silahına uzanmasını ya da uzanır gibi bir hareket yapılmasını kaygıyla beklerken binaya da operasyon düzenlendi. Bu sıcak dakikaların yaşanmasına neden olan şüpheli kişinin, yapılan inceleme sonrasında polis memuru olduğunun ve iznini evinde geçirdiğinin anlaşılması, herkese derin bir nefes aldırdı.