Siyaset 'Başbakan ne zaman ayağa kalktı ki?'
Paylaş
'Başbakan ne zaman ayağa kalktı ki?'

Devlet Bakanı Yazıcı'nın Zafer Bayramı ev sahipliğiyle ilgili sözlerine büyük tepki var

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı’nın, 30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerinde ev sahibinin Genelkurmay Başkanı değil Başbakan olması yönündeki önerisi emekli askerlerin tepkisine yol açtı.

Haberin Devamı

“Törende Genelkurmay Başkanı geliyor, hepimiz ayağa kalkıyoruz” diyen Yazıcı’ya tepkiler şöyle:

Böyle bir şey vaki değil

Emekli Tümgeneral Armağan Kuloğlu Genelkurmay Başkanı anons edilerek, Başbakan ve bakanların ayağa kalktığı bir tören asla olmamıştır. Böyle birşey asla vaki değildir. Askeri protokol de devlet protokolü gibidir. Toplantıya katılan en yüksek mevkideki kişi anons edilir. Eğer Cumhurbaşkanı, TBMM Başkanı, Başbakan gibi daha yüksek bir makam sahibi katılmamışsa, en yüksek makam o ise Genelkurmay Başkanı’nın adı anons edilir. Başbakan Yardımcısı kendi içindeki sıkıntıyı dışa vurmuş. Burada TSK’ye vurarak, gardını düşürdükten sonra fethedilecek yerler arıyorlar.

Atatürk’ün orduya armağanı

Haberin Devamı

Eski Asayiş Bölge Komutanı emekli Orgeneral Necati Özgen Atatürk bu zaferi Türk ordusuna armağan etti. TSK’ye mal edilmiştir, halkımız da bunu benimsemiştir. Bunun neyini tartışıyorlar, anlamıyorum. Sayın Yazıcı’nın önerisini doğru ve isabetli bulmuyorum. Fırsatçı bir yaklaşımla bu konu istismar ediliyor. Bu TSK’yi ve mensuplarını rencide eder.

Bu konuya girmeyeyim

Eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Ergin Cilasun Ben caz müziğiyle ilgileniyorum, bu konuya girmeyeyim. Bu konuyu benden çok daha iyi değerlendirecek kişiler vardır.

(Hürriyet)