Siyaset 'Başbakan ölümle tehdit ediliyor'
Paylaş
'Başbakan ölümle tehdit ediliyor'

İşçi Partisi Başkan Vekili Gültekin, kozmik hakimlere gönderilen mermilerin Erdoğan'a ölüm tehdidi olduğunu iddia etti

İşçi Partisi (İP) Genel Başkan Vekili Mehmet Bedri Gültekin, Seferberlik Bölge Başkanlığı'ndaki arama ve soruşturmayı sürdüren Cumhuriyet Savcısı ile hakime gönderilen zarflardan çıkan mermiler konusuna değindi. Gültekin, “O mermiler Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a mesajdır, Başbakan ölümle tehdit edilmektedir” dedi.

Gültekin, Denizli il teşkilatını ziyareti sırasında basın toplantısı düzenledi. Çok sayıda partilinin katıldığı toplantıda gündeme ilişkin açıklamalar yapan İP Genel Başkan Vekili Gültekin, kozmik odaya giren hakim Kadir Kayan ve savcı Mustafa Bilgili'ye gönderilen zarf içerisinden 8'er Kalaşnikof mermisi çıkması konusuna değindi. O mermilerin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a mesaj olduğunu ve Başbakan'ın ölümle tehdit edildiğini iddia eden Gültekin, “Ergenekon'u tertipleyenler mermileri gönderenlerdir. Ahmet Altan köşesinden bu konuya değinmiş ve Başbakan'ı ölümle tehdit etmiştir. Başbakan'a ‘Bu işin sonuna kadar gitmezsen, Türk ordusu ile uzlaşırsan, yarın öbür gün senin evinin önünde bomba patlar ve ölürsün’ denmektedir. Gönderilen sekizer merminin açıklaması budur. Bu açık açık tehdittir. Başbakan ölümle tehdit edilmiştir. Ergenekon tertibini yapanlar, ıslak imza, yalancı tanıklar ve krokilerle halkı kandıramayacaklarını anladı. Biz biliyoruz, bu mermileri gönderenler, Ergenekon'u tertipleyen güçlerdir” diye konuştu.

'TÜRKİYE ETNİK ÇATIŞMAYA GÖTÜRÜLÜYOR'
ABD'nin Büyük Ortadoğu Projesi kapsamında Türkiye'nin etnik çatışmaya götürülmek istendiğini de öne süren Gültekin, “Türkiye bu kadar kapsamlı bir kuşatma altında iken İşçi Partisi'ne yönelik saldırıların olmaması bizi düşündürürdü. Genel başkanımız Doğu Perinçek'in cezaevine atılmasını doğal karşılıyoruz. Çünkü, bölünmeye karşı mücadele ediyoruz. Elbette amaçlarına ulaşma adına bizleri ve ulusalcı güçleri hedef alacaklar” dedi.

Mehmet Bedri Gültekin, 12 Eylül ve 12 Mart dönemlerinde cezaevinde yattığını, o dönemde bile yargının bu denli ayaklar altına alınmadığını belirterek, “Bugün Türk yargısının bağımsız olduğuna kimse inanmıyor. İktidardaki AKP bile inanmıyor. Yargı kesinlikle bağımsızlığını yitirmiştir. Kararları ABD yargısı veriyor” diye konuştu.

Gültekin, partisinin eylemlerine devam kararı alan Tekel işçilerinin emrinde olduğunu ve işçilere mücadelelerinde her türlü desteği vereceklerini kaydetti.

Ferah IŞIK/DENİZLİ, (DHA)

Haberin Devamı