Siyaset Başbakan: Özgecan'ın adını yaşatın
Paylaş
Başbakan: Özgecan'ın adını yaşatın

Başbakan Davutoğlu AK Parti'le belediye başkanları ile 'İstişare ve yönlendirme' toplantısında konuştu. Davutoğlu, belediye başkanlarına vahşice katledilen Özgecan Aslan'ın adını idare ettikleri il ve ilçelerdeki kurumlara vererek yaşatmalarını tavsiye etti

Davutoğlu'nun konuşmasından önemli satırbaşları şunlar:

Haberin Devamı

"Bazı şehirlerimiz biblo gibi onları korumak lazım. Bazı şehirlerimiz son yıllarda sanayileşme ile değişmekte bu nedenle oradaki gelebneksel dokuları dakorumak lazım.

Şehiri kültürünü şöyle sıralamak mümkün;

Aidiyet

Şehir aiddiyeti olmadan şehir geleceğe hazırlanamaz. İnşaa ettiğimiz şeylşerle her bir fert o şehirli olmaktan gururu duymalı

Şehir kültürü, nezaket

Şehirli olmak bir şehirde yaşama demek değil, şehrin sahibi olmak, şehri benimsemek demektir. Şehirlerimizde şehir kültürünü yaymak... Şehirlerimizin şu bölgesinde şu etnik grup yoğun gibi bir anlayış şehir kültürüne aykırıdır.

Adalet ve şehir ahlakı

Şehir kültürü ancak şehir ahlakı ile oluşur. Şehirde yaşayan vatandaşlarımıza tek tek bajkarken adalet terazisini elden bırakmayınız. Hiçbir zaman AK Partili olan belediyelerle olmayanlar arasında ayrım yapmadık.

Haberin Devamı

Şimdi,ye kadar sürdürdüğümüz adaletli tutumu sürdürmeye devam edeceğiz.

Ehliyet ve liyakat

Devlet idaresi de devlet gibi liyakatla taçlanır.Bu devlet ahlakımızın da temelini teşkil eder" dedi.

'ÖZGECAN'IN İSMİNİ YAŞATIN'

Özgecan Aslan Cinayetine de değinen Davutoğlu şöyle konuştu:

"Ana muhalefet partisi liderinin dahi bu cinayet üzerinden karşıtlık üretmeye çalıştığı bir ortamda Mehmet Aslan aslında bu topraklara nüfuz etmiş gür sesiyle haykırdı.

Kendisine bir kez daha Özgecan sadece sizin değil bütün bu milletin kızıydı diyorum ve hatırası bu topraklarda hep yaşayacaktır.

Özgecan kızımızın adını Antalya’daki açtığımız gençlik merkezine veriyoruz. Sembolik olarak bu bilincin yaygınlaşması için var gücünüzle çalışın. K

adına karşı şiddete karşı bütün belediye başkanlarımıza buradan görev veriyorum. İlk göreviniz kadına karşı şiddetle mücadele olacaktır.

Sembolik olarak Özgecan’ın ismini yaşatmanız için sizlere tavsiyede bulunuyorum."