Siyaset 'Başbakan özür dilemeli'
Paylaş
'Başbakan özür dilemeli'

'Başbakan özür dilemeli'

CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın “Yılda 5 bin şehit verildiği günleri de unutmadık” sözlerini eleştirerek, “Bu ülke hiçbir zaman yılda 5 bin şehit vermedi. Başbakan, Habur Kapısı görüntüleri için de halktan özür dilemeli” dedi.

Yalova Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda, CHP'ye katılanlara rozet takma töreni düzenlendi. Törende konuşan Muharrem İnce, son terör olaylarıyla ilgili olarak Başbakan Erdoğan'ı eleştirdi. “Terörle müzakere edilmez, mücadele edilir” diyen İnce, AK Parti'nin iktidar olmadan önce 2002 yılında sadece 6 şehit verildiğini söyledi. İnce, şöyle devam etti:

“Habur Kapısı açıldığından itibaren ise 131 şehit verdik. Önceki gün Sayın Başbakan, partisinin il başkanları toplantısında kendisine terör örgütüyle mücadelede yaptıklarının hatırlatılacağını bildiği için ‘Yılda 5 bin şehit verildiği günleri de unutmadık’ dedi. Bu ülke hiçbir zaman yılda 5 bin şehit vermedi. Başbakan, Habur Kapısı görüntüleri için de halktan özür dilemeli.”

Terör olaylarının kendi askerlik döneminde başladığını söyleyen Muharrem İnce, “Şimdi şehit olanlara baktığımızda 1989- 1990 doğumlular. Benim oğlumdan bile küçükler. Bir nesil terörle büyüdü” diye konuştu.

Haberin devamı sonraki sayfada...

Gazze yolunda İsrail askerlerinin baskın yaptığı yardım gemisiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan İnce, “Bir gemide birden fazla ülkenin bayrağı varsa ki bu gemide vardır o gemi uluslararası sularda ülkesi belli değil olarak değerlendirilir. Bir bakıma korsan gemi olarak nitelendirilir” dedi.
Daha önce Deniz Baykal hakkında yapılanların şimdi kendisi hakkında yapıldığını söyleyen İnce, “Bir gazetede taciz iddiasıyla ilgili bir haber çıktı. Bunlar bize vız gelir, tırıs gider. İt ürür, kervan yürür. Bunlara gülüp geçin. Siyaset yürek ve sabır ister. ‘Çiğ yemedim karnım ağrımadı’ diyerek yolumuza devam edeceğiz. Alacağımız tazminat paralarını da seçim kampanyasına harcayacağız. Biz birlik olacağız” diye konuştu.
SHP İl Başkanı Cengiz Koçal ve partili 15 üye, konuşmanın ardından CHP'ye katıldı. Rozetler, İnce ve CHP İl Başkanı Ertan Şener tarafından takıldı.

DHA

2

Haberin Devamı