Siyaset 'Başbakan sevdiklerine ihanet etti'
Paylaş
'Başbakan sevdiklerine ihanet etti'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Amerika'ya uçmadan önce gazetecilerin sorularını yanıtladı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ABD ziyareti öncesi basın toplantısı düzenledi. Kılıçdaroğlu “İrticaya Karşı Mücadele” kararları altında imzası olan Erdoğan’a yüklendi.Kılıçdaroğlu açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıt verdi. "MGK belgesi tartışmalarıyla" ilgili soruya cevap veren Kılıçdaroğlu, "Ergenekon davası, Balyoz davası çökmüştür. Eğer orada yargılananlar o belgelere dayandırılarak yargılanmışsa o zaman bu belgeye dayandırarak başta Erdoğan olmak üzere hepsinin içeride olması lazım" dedi.

"ERDOĞAN'IN KONUŞMASINI BEKLİYORUM"

"Sayın Erdoğan'ın bu konuda konuşmasını bekliyorum" diyen Kılıçdaroğlu,"Ortaya çıkan belge AKP'nin ikili oynadığını gösteren bir belge. Olay kamuoyuna yansıdıktan sonra ilk tepkiler yine AKP çevresinden geldi. Sayın Erdoğan'ın bu konuda konuşmasını bekliyorum. O belgeye ne gerekçeyle imza attı,
okuyarak mı imza attı okumadan mı. Sayın Erdoğan, bizim genel başkan yardımcımızın sorularına bile cevap verirken bu kadar önemli bir konuda cevap vermemesi suçluluğunun göstergesi. İmzaladım ancak neyi imzaladığımı bilmiyorum diyebilir" diye konuştu.

"İHANET KÜLTÜRÜNDEN GELİYOR"

Kemal Kılıçdaroğlu, "İhanet kültüründen geliyor. Bugüne kadar kardeşim dediği birçok kişiye ihanet etti. Kaddafi'ye ihanet etti, Esad'a kardeşim diyordu ihanet etti. Şimdi silah gönderiyor orada insanlar birbirini öldürüyor. Erbakan'a ihanet etti. Bunlar Erbakan'dan daha kötülermiş. Hiç değilse Erbakan doğruları söylerdi. İhanet kültüründen gelenler önce kendi insanlarına arkadaşlarına sonra da kendi ülkelerine ihanet ederler" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı