Siyaset Başbakan: Türk-Kürt kardeştir ayrım yapan kalleştir
Paylaş
Başbakan: Türk-Kürt kardeştir ayrım yapan kalleştir

Başbakan Davutoğlu partisinin grup toplantısında konuşuyor

Başbakan'ın sözlerinden önemli satırbaşları şunlar:

Haberin Devamı

"İstanbul AK Parti'dir, AK Parti İstanbuldur. AK Parti'de İstanbul gibi tarihin içinde yoğrula yoğrula büyümüştür. Onun için Napolyon, 'Dünyanın bir başkenti olsaydı bu istanbul olurdu' demiştir.

İstanbul'da başlayan İstanbul'da yükselen bu emaneti, sayın cumhurbaşkanımızdan devraldığımız bu emaneti geleceğe taşımak bizim boynumuzun borcudur.

'TÜRK-KÜRT KARDEŞTİR AYRIM YAPAN KALLEŞTİR'

Önce birlik.... Çözüm süreci Çanakkale'de omuz omuza savaşan kardeşleri buluştruma çabasıdır.

Bunun karşısında olanlar içerde ve dışarıda her türlü bu süreci, baltalamaya çalıştırlar.

Biz ise inadına çözüm ve demokrasi diyerek mücadelemize devam ettik.

İnşallah önümüzdeki günlerde çözüm sürecinde çok daha güzel gelişmelerin olduğuna şahit olacaksınız.

Haberin Devamı

Türk Kürt kardeştir ayrım yapan kalleştir....

'KIYAFET ÖZGÜRLÜĞÜ GETİRDİK'

İkinci olarak Hürriyet, özgürlük...

Özgürlük insan olmanın en temel niteliklerinden olmalıdır.

Biz bu ülkede mutlak anlamda kıyafet özgürlüğünü, basın özgürlüğünü fikir özgürlüğünü korumaya devam edeceğiz.

'REFORMA İHTİYAÇ OLDUĞUNU GÖRDÜK'

Üçüncü olarak Güvenlik...

Güvenlik olmadan özgürlükler harekete geçirilemez. 6-7 Eylül olaylarından sonra çok ciddi bir içgüvenlik reformuna ihtiyaç olduğunu gördük.

Tekrara meydan okuyorum bu güvenlik tasarısında tek bir madde gösterinki evrensel değerlerle uygulamalara aykırı olsun...

Barışçı gösteri yapmak herkesin hakkıdır ve bu hak bizim teminatımız altındadır.

'NEW YORK TİMES'DA YAYINLANAN MAKALE...'

12 yıldır sıraladığımız özgürlükleri gayrimüslim azınlık temsilcileri minnetle anıyor. Daha bir ay önce bir araya geldik.

Ama New York Times'taki makalede bunun tam tersi iddia ediliyor. Şimdi tam '24 Nisan 100'üncü yıl dönümü' yaklaşmışken bu makale yayınlanıyor. Kılıçdaroğlu da kürsüden konuşuyor...

Halk oyuyla başa gelmiş bir hükümete içerde ve dışarda tuzaklar kuruyorlar. Kim ne derse desin biz bu ülkeyi 7 Haziran seçimlerine götüreceğiz ve ondan sonra ülkeyi inşaa çalışmalarına devam edeceğiz...

'BU GÜVENLİK PAKETİ ÇIKACAKTIR'

Hiç kimse bu bir haftalık erteleme nedeniyle içgüvenlik paketinin zamana yayılacağı ya da çıkmayacağı fikrine kapılmasın Bu güvelik paketi çıkacaktır,, çıkacaktır...

Haberin Devamı

Herkez bu bir hafta içimnde kendisini hesaba çeksin varsa güzel bir fikri olan söylesin. Desinlerki 'şu maddeler Avrupa Birliği'nde, gelişmiş demokrasilerde yok' konuşalım.

Dördüncü olarak adaletten söz ettim.

Adaletin olmadığı yerde insanlık onuru insanca yaşam olamaz. Yurtta adalet dünyada adalet inşalla.

Ekonomik adalet önündeki yoksulluk engelini yıka yıka sosyal adaleti inşaa ettik.

'YENİ BAŞKANLARI TEBRİK ETTİM'

Yurtta adalet dünyada adalet inşallah. Sosyal adaleti inşa ettik. Türkiye’de 1,2,3 doların altında yaşayan kalmadı. Yargının itibarını tekrar kazanması lazım. Yargının sadece vicdanıyla hareket eden onurlu hakimlerin elinde tekrar itibarını kazanması lazım. Bugün AYM ve Yargıtay’a yeni başkanlar seçildi. Buraya gelmeden iki hukukçumuzu da arayıp tebrik ettim.

AK Parti AYM’ye saygı göstermeseydi bireysel başvuru hakkını AYM’ye vermezdi. Muhalefet partileri 2010 referandumuna hayır dediler. Yani AYM’ye güvenmediklerini gösterdiler. Hiçbir grup yargıyı tekeline alamaz. Hükümet olarak yargının gerçek bağımsızlık ve tarafsızlığı ile yürütme ile ahenkli çalışmasını benimsediğimizi tekrar belirtiyorum. Kudret olmadan devlet olmaz. Kudret ancak merhametle pekişmiş adaletle mümkün olur. En büyük kudret merhamettir merhamet.

Haberin Devamı

DOLARIN YÜKSELİŞİ

Kimse son dönemde kurdaki hareketlilik nedeniyle Türkiye’de bir ekonomik kriz beklemesin. Tüm dünyada ABD dolarının değer kazanması nedeniyle benzer durumlar yaşanıyor. Tüm dünya Türkiye ekonomisinin gücünü takdir ediyor.