Siyaset 'Başbakan Türkeş'in evine muhtaç hale geldi'
Paylaş
'Başbakan Türkeş'in evine muhtaç hale geldi'

'Başbakan Türkeş'in evine muhtaç hale geldi'

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, milletvekili aday listesine ilişkin değerlendirmede bulunurken, "Sayın Başbakan, MHP’yi engelleyebilmek için MHP’nin kurucusu, başbuğu Alparslan Türkeş’in evinin içine kadar muhtaç duruma geldi" dedi.

TBMM’de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şandır, MHP’de listeye giremeyen milletvekillerine çok üzüldüğünü belirterek, 23. dönemde uyumlu bir çalışma yaptıklarını kaydetti. Şandır, "Ama MHP, geleneği, omurgayı devam ettiren, değişim denen kelimenin cazibesine kapılarak siyaseti hercümerc eden bir tavır içinde olmamıştır. Gerek Meclis’teki gerek partideki kadrolarını büyük oranda geleceğe taşımıştır, ama teşkilatlarımızın talep ettiği yeni isimleri de listelerine koymuştur" dedi.

Şandır, MHP’nin tek başına iktidar iddiasında bulunduğunu, bunu başaracak kadroları listelere koyduklarını ifade ederek, listeye giremeyen milletvekillerinin cezalandırma ile dışarda kalmadığını kaydetti.

Listelerde yaşanan kapsamlı değişimi çok doğru bulmadığını dile getiren Şandır, şöyle devam etti: "Gelişmiş demokrasilerde böyle yüzde 60-70’lik değişimler siyasetin hercümerc edilmesidir. Dünün geleceğe taşınmasının önün kesen olaylardır. Bunu doğru bulmuyorum. Ülkeyi yönetmeye talibiz. Ülkeyi yönetmek için bilgi ve tecrübeye ihtiyaç var. Her 4 senede bir milletin seçtiklerini yüzde 50-60 oranında değiştirirseniz o zaman burayı millet iradesiyle yönetmek değil kendi aklınızla yönetmek gibi bir iradeyi ortaya koyuyorsunuz. Eğer Türkiye’yi, partiyi tek başınıza yönetmek gibi karardan kaynaklanmıyorsa bu değişimin ülkeye çok faydası yoktur. Çünkü, 4 yıl zaten çok kısa bir süre. Bir milletvekili Meclis’in içini ancak öğreniyor. Kanun yapma tekniğini ancak öğreniyor. Tam öğrenip faydalı olacağı bir noktada bir sebeple adamı değiştiriyorsunuz. Bu, Türk toplumuna haksızlık, saygısızlıktır. Lider talep etti, şartlar böyle gelişti diye bu kadar değişim... O zaman şunu sormak lazım, dün mü yanlıştı bugün mü doğruyu yapıyorsunuz? 4 yıl sonra bu getirdiklerinizin yüzde 50’sini değiştirecekseniz, o zaman milleti kendi iradesiyle değil, kendi kararınızla yönetmek gibi anlayışınız var demektir. Milletin iradesiyle oluşmuş siyasi kadroları böyle tırpanlarsanız bunun adı demokrasi olmaz. Bu, ileri, gelişmiş demokrasi demek değil. Batı demokrasilerinde değişim dediğiniz hadise yüzde 5 ile 10 arasındadır. Kadroların yüzde 60-70’ini değişim adına siyasetin dışına taşırsanız, bunun ülkeye bir faydası olmaz."

Haberin Devamı

-"AHMET’E HAYIRLI OLSUN"-

Alparslan Türkeş’in oğlu Ahmet Kutalmış Türkeş’in AK Parti’den aday yapıldığının anımsatılması üzerine ise Şandır, bundan neyin amaçladığını Başbakan’a sormak gerektiğini ifade etti.

Şandır, şöyle konuştu: "Biliyorsunuz sayın Başbakan’a bir ikazımız olmuştu, komşuların evinin içiyle oynamak yakışmaz, dürüst bir davranış değil. Başbakan MHP’de belli yerlere gelmiş insanları ayartarak siyaset yapmayı tüccar siyaset üslubu olarak görüyor.

Kurnazlık onun metodu. Ama bir gerçek ortaya çıkmıştır: MHP, Adalet ve Kalkınma Partisinin ve sayın Başbakan’ın kabusu olmuştur. MHP’yi engelleyebilmek için MHP’nin kurucusu, başbuğu Alparslan Türkeş’in evinin içine kadar muhtaç duruma geldi. Bunun sonucu odur. Ama bunun bir sonucu daha var: Merhum Türkeş’in bu millete çok büyük hizmetleri olmuştur. Bugün onun o enerjisini, meşalesini iki evladı siyasete taşımaktadır. Bu da övünülecek bir hadisedir. Keşke CHP’de de bir Türkeş ismi olsa, biz bundan gurur duyarız. Ama Ahmet Türkeş, siyaset talebi olmayan, MHP’de siyaset yapacağım diye bir beklentisi, talebi olmayan, bugüne kadar da siyasette hiç ismi geçmeyen biriydi. Bugün ne hikmetse böyle bir sonuç ortaya çıktı. Anlaşılıyor ki bu Sayın Başbakan’ın MHP’nin hesap sorma korkusundan kaynaklanıyor. Korku dağları sarınca her şey yapılıyor demektir. Hayırlı olsun diyorum, Ahmet’e hayırlı olsun. Yakışır. Türk siyasetine ve Türkiye’yi çok önemli katkılar vereceğine inanıyorum."

Haberin Devamı