Gündem Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: Oklar PKK'yı gösteriyor

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: Oklar PKK'yı gösteriyor

Paylaş
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: Oklar PKK'yı gösteriyor

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İstanbul'da 29 kişinin yaşamını yitirdiği çifte bombalı saldırıya ilişkin, "Kesin değil ama oklar PKK'yı gösteriyor" dedi

CNNTürk canlı yayınında olayla ilgili bilgi veren Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un açıklamalarının satır başları şöyle:

Hemen olaydan sonra patlayan araçtan hareket edilerek bütün bağlantılar ortaya çıkarılmaya çalışılıyor. 10 kişi gözaltında, sorguları sürüyor. Her sorguda yeni bilgiler ortaya çıkıyor.

HANGİ ÖRGÜT BU EYLEMİ GERÇEKLEŞTİRDİ?



Araçtan yola çıkarak hareket ettiğimiz zaman oklar PKK'yı gösteriyor. Netleştiği taktirde bunlar zaten kamuoyuyla paylaşılacaktır. Nihayetinde belli ki çalışılmış bir senaryo, belli ki üzerinde planlanmış bir senaryo ama bu netleştiği zaman resmi olarak da açıklaması yapılacak.

TÜRKİYE TERÖRLE SAVAŞIYOR


Türkiye şu anda terörle mücadele etmiyor, terörle savaşıyor. En az 300-400 kiloluk bir patlayıcı kullanıldığı uzmanlar tarafından ifade ediliyor. Arabanın patladığı yerde çukur açılmış ve araba yok ortada. Yani o kadar paramparça olmuş. Büyük bir çukur açılmış.