Gündem Başbakan Yıldırım: Artık kabak tadı verdi

Başbakan Yıldırım: Artık kabak tadı verdi

Paylaş
Başbakan Yıldırım: Artık kabak tadı verdi

Başbakan Binali Yıldırım gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Yıldırım, Kıbrıs müzakereli için, "Türkiye elinden geleni yaptı" dedi. Kılıçdaroğlu'nun 'Adalet Yürüyüşü'ne de değinen Yıldırım, "Artık kabak tadı verdi" ifadelerini kullandı.

Başbakan Binali Yıldırım Ankara Polatlı'da Cuma namazı çıkışında gazetecilere gündemi değerlendirdi.

İşte Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları...


KIBRIS MÜZAKERELERİ


Türkiye elinden geleni yaptı. Çözümü isteyen taraf olduğunu BM'ye AB'ye diğer garantör ülkelere çok açık gösterdi. Ancak 2004'te yapılan referandum sonrası Güney Kıbrıs tarafının AB'ye tek taraflı olarak tam üye yapılması bugünlerin hazırlığıydı. Güney Kıbrıs AB üyesi olmanın verdiği rahatlıkla çözüm konusunda beklenen tutumu göstermedi. Hangi çözüm elde edilirse edilsin geçmiş yıllardaki acıların tekrarlanmaması için güvenlik ve garanti konusu öneme sahip. Türkiye KKTC'nin orada yaşayan kardeşlerimizin hukukunu korumak için uluslararası hukuktan doğan bütün haklarını sonuna kadar kullanacaktır.


CHP'NİN YÜRÜYÜŞÜ


Hiçbir ihbarı ihtimali gözardı etmeden güvenliğin en üst düzeyde alınması için gereken her şey yapılıyor. Güvenlik birimlerimiz büyük bir fedakarlık içinde bu yürüyüşün bir provokasyonlar karşılaşmaması için çaba gösteriyor. Tabi ki hayatın doğal akıı9 bozuluyor bunu dikkate alması gerek bu yürüyüşü tertip edenlerdir. Bu iş makısadına erişti daha fazla sürdürmenin anlamı yok. Ana muhalefet partisi açıklama yaptı yarın yapacakları açık hava toplantısıyla bu eylemi tamamlayacaklarını ifade etti. Ümit ederim sükunet içinde, herhangi bir kötü niyetli girişime fırsat vermeden bu eylemi tamamlamış olurlar. Bundan sonra bu işte ısrar etmekı yollarda mağdur olan vatandaşa eziyet olur, ana muhalefet partisine de eziyete dönüşebilir. Sonuna kadar adalet...Ancak bunun yeri yollar değildir, yürüyüş değildir bunun yeri Meclis'tir. Bir araya geleceğiz konupşacağız. Artık kabak tadı vermeye başladı bu işi burada bitirmek lazım.


15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ


15 Temmuz Türkiye için demokrasinin zaferi anlamına geliyor, alçak darbecilerin kaybetmesi anlamına geliyor. Bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz gazilerimize uzun ömürler diliyoruz. Rabbim ülkemize bu ve buna benzer felaket göstermesin. Bu ve buna benzer çılgınlık yapmak isteyen olursa 15 Temmuz'da o gece olanın fazlasıyla karşı karşıya olacaklardır.