Gündem Başbakan Yıldırım'dan CHP'ye 15 Temmuz yanıtı

Başbakan Yıldırım'dan CHP'ye 15 Temmuz yanıtı

Paylaş
Başbakan Yıldırım'dan CHP'ye 15 Temmuz yanıtı

Başbakan Binali Yıldırım 15 Temmuz anma etkinliklerinde CHP'ye davet gitmemesiyle ilgili tartışmalarla ilgili konuştu. Yıldırım, "Bize de bir davet gelmedi" dedi.

Başbakan Binalİ Yıldırım 15 Temmuz etkinlikleriyle ilgili konuştu. Yıldırım, CHP'li Bülent Tezcan'ın 15 Temmuz anma etkinliklerinde yalnızca AK Parti ve MHP Genel Başkanlarının konuşacak olmasına gösterdiği tepkiye yanıt verdi. Başbakan, "Bize bir davet gelmedi" dedi ve şöyle devam etti:

"Meclis'te o gün yaşananlar yaşandığında kimse davet etmedi. Biz kendiliğimizden milletvekillerimiz bakanlarımız Meclis'e gittiler sahip çıktılar. Aynı yerde aynı saatte tekrar herkes toplansın diye ilan ediyoruz. Burada alınganlık göstermeye lüzum yok.

Milletin iradesinin tecelli ettiği Meclis'te, sene-i devriyesinde aynı saatte tekrar milletvekilleriyle vatandaşlarıyla bütün herkesin kadınıyla erkeğiyle toplanması o meydanda 15 Temmuz ruhunun canlı tutulması gerekir.

O yüzden ana muhalefet partisinin alınganlık göstermesine gerek yok. Biz de yazılı davet filan almadık.

Bu, Meclis başkanlığımızın yapmış olduğu bir organizasyondur.

İstiklal mücadelesi için davete ihtiyaç yok. Bu mücadele yediden yetmişe hepimizin en temel görevidir.


"MECLİS BAŞKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA


CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'ın, 15 Temmuz anma törenleri için kendilerine davet gönderilmediğine dair açıklamasına, Meclis Başkanlığı'ndan yanıt geldi.

TBMM Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığı'ndan, CHP'li Tezcan'ın ifadelerine ilişkin yapılan açıklamada, TBMM Genel Kurulu'nun 17 Haziran 2017 tarihli birleşiminde Danışma Kurulu önerisi üzerine alınan karar aktarıldı.

Karara göre, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün anlam ve öneminin belirtilmesi amacıyla Genel Kurul'un özel gündemle 15 Temmuz 2017 tarihinde toplanması, söz konusu toplantıda siyasi parti grup başkanlarına 10'ar dakika süreyle söz verilmesi ve bu birleşimde başka konunun görüşülmemesinin belirlendiği anımsatıldı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü TBMM’de düzenlenecek anma etkinlikleri için program daha önce kesinleştiğinden, mutat protokol listesinde yer alan tüm zevata davetiyeleri evvelce gönderilmiştir. Etkinliklerin 15 Temmuz 2017 gecesi düzenlenecek ve milletimize açık olan bölümüne ilişkin program, siyasi parti grup başkanlıklarına ve milletvekillerimize bilahare iletilmiştir."


NE OLMUŞTU?


CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde yapılacak etkinliklerle ilgili, "15 Temmuz'da bir de Cumhurbaşkanlığı himayesinde diye özel bir program yapmışlar bu özel programda, Meclis'te yapılıyor. Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı konuşacak, MHP Genel Başkanı, Meclis Başkanı konuşacak. Anamuhalefet partisi genel başkanı ve Meclisteki diğer parti genel başkanı konuşturulmayacak" demişti.