Gündem Başbakan Yıldırım'dan deprem açıklaması

Başbakan Yıldırım'dan deprem açıklaması

Paylaş
Başbakan Yıldırım'dan deprem açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım Bodrum depremiyle ilgili açıklama açıklama yaptı.

Başbakan Binali Yıldırım Bodrum depremiyle ilgili Muğla'da açıklama yaptı.

İşte satır başları...

İletişim hatlarında herhangi bir kesinti olmadı. Bu önemli bir şey. Altyapının ne kadar gelişmiş olduğunun göstergesi. Kos Adası'ndaki vatandaşlarımızın tahliye talepleri feribotlarla sağlanmış vaziyette.

Deprem sonrası kesin durum tespiti şu şekildedir, Bodrum'da kullanılmayan, terk edilmiş 3 yıkık bina vardır. 32 binada nispeten ağır hasar var ve bunun dışında da başkaca bir hasar söz konusu değil.

Bütün kuruluşlar elinden gelen gayreti gösterdi. Vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum. Sahil Güvenlik Komutanlığı da meydana gelen lokal tsunami esnasında denizdeki teknelerin toplanması konusunda önemli bir çalışma yapmıştır.

Bu vesileyle bir konuyu paylaşmak istiyorum. Türkiye bir deprem ülkesi, ben depremlerin olduğu bölgeden geliyorum. Erzincan depremi bugün hala dillerdedir. Dolayısıyla depremler dün olduğu gibi her zaman olabilir bunun için telaşlanmaya lüzum yok. Depremle yaşamanın yolunu bulmamız lazım.

Milletimize de Yunan halkına da geçmiş olsun diyorum. Acılar da sevinçler de komşularla ortaktır. Allah böyle büyük afetlerle bir daha memlketimizi imtihan etmesin diyoruz. Bunlar hayatın gerçekleri. Önemli olan buna hazır olmaktır. Bugün düne göre daha fazla hazırlıklı olduğumuzu görmüş olduk.