Gündem Başbakan Yıldırım'dan Moody's açıklaması: Tarafsız değiller

Başbakan Yıldırım'dan Moody's açıklaması: Tarafsız değiller

Paylaş
Başbakan Yıldırım'dan Moody's açıklaması: Tarafsız değiller

Başbakan Binali Yıldırım, Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's’un Türkiye’nin notunu düşürmesi üzerine “Türk ekonomisi 3-5 değerlendirme kuruluşunun raporlarına göre hizaya geçecek değil” dedi

Başbakan Binali Yıldırım, Erzincan Kültür ve Eğitim Vakfı Danışma ve Dayanışma Toplantısı'nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin kredi notunu "Baa3"ten "Ba1"e çekmesi ve not görünümünü "durağan" olarak belirlemesi hakkında konuşan Yıldırım, “Moody's'in kararı için bizim değerlendirmemiz çok açık.

Bunu görmek için 16 Temmuz'a gitmek lazım. Türkiye darbe girişimiyle karşı karşıya kalıyor, ekonomik göstergelerde kayda değer değişiklik olmuyor. Merkez Bankası piyasaya para vermek ihtiyacı duymuyor. Vatandaş para çekmiyor, döviz bozdurarak piyasaya veriyor. Ekonomi tıkır tıkır işliyor. Mali disiplin göz ardı edilmiyor. Ekonomimizde, yatırım en önemli önceliğimiz. Ekonomiye destek en önemli önceliğimizdir.

Darbeye rağmen birçok yapısal düzenleme yaptık. Bu değerlendirme kuruluşu 2 gün önce 'Türk ekonomisi 15 Temmuz'un şokundan kolayca çıktı' diyor. 2 günde ne değişti? Burayı anlayamadık, sormak gerek. Türk ekonomisi 3-5 değerlendirme kuruluşunun raporlarına göre hizaya geçecek değil.

Dünyanın hangi ekonomisinde 27 çeyrek ardarda büyüme sağlayan ülke var? Etrafımızda savaşlar var, turizm alanında bir yavaşlama yaşadık ama seneye onu da düzelteceğiz. Bu değelendirmelerin tarafsız olduğunu düşünmüyoruz. Algı oluşturma gayretlerini görüyoruz. Buna benzer konular önümüze gelecektir. 2001'de yerle bir olmuş ekonomiden bugün 1'ken 3 olmuş, mega projeler hız kesmeden devam eden bir Türkiye var. Bizim kaynağımız milletimizdir” dedi.