Siyaset Başbakan'a hakarete 12 ay hapis
Paylaş
Başbakan'a hakarete 12 ay hapis

Başbakan'a hakarete 12 ay hapis

Kütahya’nın Simav ilçesinde bir yerel gazetenin köşe yazarı Mustafa Arıgümüş, yazısında yer verdiği fıkrayla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla 11 ay 20 gün hapisle cezalandırıldı. Hakim, cezayı erteledi.

Haberin Devamı

Simav Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, Simav’ın Sesi gazetesinin Yazı İşleri Müdürü ve köşe yazarı Mustafa Arıgümüş katıldı. Savunmasını yapan Arıgümüş, internetten aldığı söz konusu fıkranın, 28 Aralık 2009’da gazetedeki köşesinde yayımlandığını ve bu fıkraya internetteki birçok sitede yer verildiğini belirterek, "Kesinlikle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret kastım yoktur" dedi.

Cumhuriyet Savcısı Ali Toksöz, mütalaasında, Arıgümüş tarafından yazılan köşe yazısının, Başbakan Erdoğan’ın icraatlarıyla ilgili eleştiri amaçlı olduğunu söyledi.

Bu yazıdaki fıkrayla Arıgümüş’ün, "basının sahip olduğu eleştiri hakkını aştığı, hakaret, şeref ve saygınlığı rencide edecek nitelik taşıdığını" ifade eden Toksöz, "kamu görevlisine karşı görevinden dolayı basın yoluyla hakaret" suçundan cezalandırılmasını talep etti.

Haberin Devamı

Hakim, Arıgümüş’ün "alenen kamu görevlisine hakaret" suçundan 11 ay 20 gün hapisle cezalandırılmasına, daha önce herhangi bir suç işlememiş olması göz önüne alınarak bu cezanın ertelenmesine ve 5 yıl denetimli serbestlik tedbirine tabi tutulmasına hükmetti.

Arıgümüş hakkında köşe yazısında Başbakan Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla 29 Aralık 2009’da kamu davası açılmıştı.