Ekonomi Başbakan'a istihdam çağrısı

Başbakan'a istihdam çağrısı

Paylaş
Başbakan'a istihdam çağrısı

365 oda başkanı, Başbakan'ın “Her üye bir kişi alsa, işsizlik biter” sözüne yanıt için toplandı

EN ÖNEMLİ MESELEMİZ

Haberin Devamı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde (TOBB) bir araya gelen 365 oda ve borsa başkanı işdünyasına, ‘emek sömürücüsü’ diyen Başbakan Tayyip Erdoğan’a ülkenin birinci meselesinin işsizlik olduğu çağrısında bulunarak, “Başbakanı aramızda görmek istiyoruz” diye seslendi.

TOBB Genel Kurul Başkanı Nafi Güral yaptığı açıklamada, “Biz, çalışanımızla aynı masada, aynı tencereden yemek yeriz. Çalışanın maaşını geç verdiği için ağlayan insanlar, bu camianın mensuplarıdır” diye konuştu.

‘SÖMÜRÜ YAPILIYOR’

Tayyip Erdoğan geçen hafta cumartesi günü İstanbul’da Esnaf Stratejisi’ni açıkladığı toplantıda, “Vergilerin yüzde 85’ini büyük işadamları ödüyor. Orada emek sömürüsü var. Her TOBB üyesi bir kişi işe alsa, işsizlik çözülür” demişti.

Haberin Devamı

Oda başkanları Ankara’da yapılan TOBB istişare toplantısında “İşçi ile işvereni karşı karşıya getirecek söylemlerden kaçınılmalı” denildi. Yapılan ankette katılımcıların yüzde 46’sı ‘ekonomideki tehdidin siyasi kutuplaşma’ olduğunu söyledi. Yüzde 94 de Başbakan’ın “Herkes bir işçi alsın” önerisine “Hayır” dedi.

1.5 MİLYON KİŞİ ALIRIZ

Genel Kurul Başkanı Nafi Güral’ın yaptığı açıklamada, “Önümüzdeki üç yılda, 3 milyon kişiye yeni beceriler kazandırılması için gereken meslek kursları hızla açılmalı. Bizler bu kurslara talebin belirlenmesi, içeriklerin oluşturulması ve eğitilenlerin şirketlerle eşleştirilmesi konusunda destek vermeye hazırız. 2002-2007 döneminde 3 milyon kişiye istihdamı özel sektör sağladı. Özel sektör, bugün 1.5 milyon kişiye daha istihdam sağlar. İşsizliği görüşmek üzere, Başbakanımızı aramızda görmek istiyoruz” denildi.