Siyaset Başbakan'a 'kırmızı bölge' koruması
Paylaş
Başbakan'a 'kırmızı bölge' koruması

Son günlerde artan ihbarlar üzerine Ankara Emniyet Müdürlüğü Erdoğan'ın güvenliği için “Kırmızı bölge” uygulaması başlattı

İki hafta önce emniyete Başbakan Erdoğan’a yönelik TBMM’de suikast girişimi yapılacağı yönünde bir elektronik posta ihbarı gelmişti. Son günlerde artan ihbarlar üzerine Ankara Emniyet Müdürlüğü “Kırmızı bölge” uygulaması başlattı.

Haberin Devamı

Uygulamayla Terörle Mücadele Şubesi’ne bağlı özel ekipler Başbakan Erdoğan’ın evinin çevresi ile Aydınlıkevler bölgesinden gördükleri şüpheli araç ve kişilere plaka, ruhsat ve kimlik sorgulaması yapıyor. Ayrıca, Başbakan Erdoğan’ın oturduğu apartman da dahil mahalle komşularına periyodik olarak güvenlik sorgusu yapılıyor.

Başbakanlık Koruma Müdürlüğü de Başbakan’ın programlarında kullanılması için yüksek motor hacimli panelvan türü özel araçlar satın aldı. Bu araçlara ayrıca özel korunma sistemleri monte edilecek. Erdoğan’ın Ankara’daki programlarında yol güvenliği alan polislerin kullandığı motorsikletlerin 1100 cc’lik motorları 1200 cc’ye yükseltildi. Fiyatı ortalama 20 bin euro olan BMW model motorsikletlerden 12 tane alındı.

Haberin Devamı