Siyaset 'Başbakan'a kuzu mahkemeye aslan'
Paylaş
'Başbakan'a kuzu mahkemeye aslan'

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Mehmet Ali Şahin'in, bir parlamento başkanı olarak değil, AK Parti'nin sözcüsü gibi konuştuğunu söyledi

Mahkemeye ‘fren’ önerdi

Haberin Devamı

Anayasa Mahkemesi’nin kararına sert tepki gösteren TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin’den yeni anayasa değişikliği önerisi geldi.

Anayasa Mahkemesi’nin yetki gaspı yaparak siyaset kurumunun ve parlamentonun itibarını zedelediğini belirten Şahin, “Anayasa Mahkemesi’nin esastan inceleme yasağını çiğneyemeyeceği yeni bir modelin veya anayasa değişikliğinin zamanı gelmiştir. TBMM Başkanı olarak, sadece TBMM’ye ait olan mutlak yasama hakkının ihlal edilmiş olmasına sessiz kalamam” dedi.

‘AK Parti sözcüsü gibi’

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi ise Mehmet Ali Şahin’in, bir parlamento başkanı olarak değil, AK Parti’nin sözcüsü gibi konuştuğunu söyledi.

Hamzaçebi, “Kararı partiler eleştirebilir ama Meclis Başkanı olayın bir tarafı haline gelemez. Bu Meclis’e ve halka saygısızlıktır. Başbakan’ın bütçe görüşmelerindeki tutumu karşısında kuzu kesilen Başkan, Anayasa Mahkemesi’ne karşı aslan kesilmiştir” diye konuştu.

Haberin Devamı