Siyaset Başbakan'a örtülü ödenek sorusu
Paylaş
Başbakan'a örtülü ödenek sorusu

Başbakan'a örtülü ödenek sorusu

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, "Harbiye Kongre ve Gösteri Merkezinin yapımı işinde Başbakanlık Örtülü Ödeneğinden ödeme yapılmış mıdır?" diye sordu.

Haberin Devamı

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, TBMM Başkanlığı’na, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesiyle örtülü ödenek tartışmalarını gündeme getirdi.

-"HARBİYE KONGRE VE GÖSTERİ MERKEZİ İÇİN ÖRTÜLÜ ÖDENEK KULLANILDI MI?"-

Harbiye Kongre ve Gösteri Merkezi’nin yapımı işinde usulsüzlük ve haksız kazanç ilişkilerinin varlığına dair ciddi kuşkular söz konusu olduğuna işaret eden Atilla Kart, şöyle dedi:

"Sözleşme tarihi itibarıyla ihale yasaklısı olan Sembol İnşaata muhtelif aşamalarda 400 milyon TL’nin üzerinde ödeme yapıldığı, bu ödemenin bir bölümünün de Başbakanlık Örtülü Ödeneğinden yapıldığı ifade edilmektedir.

Hükümete çok yakın olan ve özel olarak himaye edildiği bilinen Fettah Tamince’ye ait olan Sembol İnşaatın yapımını üstlendiği Harbiye Kongre ve Gösterim Merkezi’yle ilgili ciddi iddiaları ayrıca tahkik etmek üzere, şimdiki hal aşağıdaki sorularımızın cevaplandırılması talebiyle, iş bu soru önergesi hazırlanmıştır."

Haberin Devamı

Örtülü Ödenek konusunu gündeme taşıyan Kart, Başbakan’a şu soruları sordu:

"Harbiye Kongre ve Gösteri Merkezi’nin yapımı işinde Başbakanlık Örtülü Ödeneğinden ödeme yapılmış mıdır? Yapıldıysa hangi miktarda ödeme yapılmıştır?Hangi takdiri gerekçe ve yasal yetkiyle yapılmıştır?"