Gündem Başbakan'a protesto

Başbakan'a protesto

Paylaş
Başbakan'a protesto

Başbakan'a protesto

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan geldiği Zonguldak’ta, 75. Yıl Cumhuriyet Kuyusu alanına gittiği sırada yolda bekleyen bir madencinin yakını ile görüştü. Başbakan Erdoğan, Kilimli Ahmet Şerifoğlu Stadı’ndan Gelik beldesine kara yolu ile hareket etmesinin ardından, söz konusu kuyu yakınlarındaki yol kenarında kendisini bekleyen ve grizu patlamasında ağabeyi mahsur kalan kadının sorununu dinledi.

Haberin Devamı

İsmini açıklamak istemeyen kadın, mahsur kalanların arasında ağabeyinin de bulunduğunu belirterek, Başbakan Erdoğan’dan "bir suçlu varsa bunların cezalandırılmasını" istediğini belirtti. Başbakan Erdoğan’ın da konu ile ilgileneceğini kendisine söylediğini kaydetti.

PROTESTO

Başbakan Erdoğan, bölgedeki incelemelerinin ardından konuşma yapacağı kürsüye yaklaştığı sırada bir kişinin protestosuyla karşılaştı.

Protestocu, güvenlik güçlerinde etkisiz hale getirilirken, Başbakan kürsüden uzaklaştı ve işçi yakınlarının bulunduğu Kızılay çadırlarına yöneldi. İşçi yakınlarıyla görüşen Başbakan :Erdoğan yeniden kürsüye yaklaştığı sırada, Kızılay çadırlarında arbede yaşandı.

Protestocu bir grupla, işçi yakınları tartışırken, bazı acılı madenci yakınları gazetecilere saldırdı. Bunun üzerine polis havaya bir el uyarı ateşi açtı. Burada 2 kişi gözaltına alınırken, 1 kişinin yaralandığı öğrenildi. Olaylar sırasında Başbakan Erdoğan'ın çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı.

Haberin Devamı

Başbakan'ın bölgeye geleceğini haber alan pek çok vatandaşın işletmeye geldiği ve buranın çok kalabalık olduğu gözlendi.

İşte o gergin dakikalar...

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer924","924","201005","924-10.jpg");

ERDOĞAN :´ACINIZI PAYLAŞMAYA GELDİK´

Başbakan Erdoğan, madenci yakınlarının bulunduğu çadırı ziyaret etmesinin ardından açıklama yaptı. Madenci yakınlarına "Acınızı paaylaşmaya geldik" diyen Başbakan Erdoğan, "Birinci hedefimiz 30 kardeşimize biran önce ulaşıp oradan kurtarmak. İkinci hedefimiz ise bu kazanın nedenini niçinini araştırmak" dedi.

Başabakan Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti : " Acınızı paylaşmaya geldik. Bakanlarımız ve milletvekillerimiz netice alınıncaya kadar buradalar. Devlet olarak mağdur ailelelerin sonuna kadar yanında olacağız, kidedi