Siyaset Başbakan'a suç duyurusu
Paylaş
Başbakan'a suç duyurusu

Rize İkizdere'deki Hidroelektrik santarilinin açılışını Başbakan Erdoğan yapmıştı. İkizdere Derneği, santralle ilgili yargı sürecinin devam ettiği, bu nedenle açılışın yasal olmadığı gerekçesiyle Başbakan hakkında suç duyurusunda bulundu

‘Çevreci adlı tipler’

Haberin Devamı

Rize İkizdere üzerinde inşaa edilen Cevizlik Hidroelektrik Santrali (HES), Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından geçen salı açılmıştı. Başbakan Tayyip Erdoğan açılışta yaptığı konuşmada HES’lere yapılan eleştirilere tepki göstererek “Ben bu toprakların çocuğuyum. Çevreci adı altında tipler, gruplar çıkıyor. Bu sıfatla da HES’lere karşı çıkıyorlar. Her türlü enerji yatırımına karşı çıkıyorlar” demişti.

‘Hukuka aykırı’

İkizdere Derneği Yönetim Kurulu Cevizlik HES’nin açılışının hukuka aykırı olduğu iddiasıyla Başbakan Tayyip Erdoğan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konukoğlu hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Derneğin Başkanı Musa Yılmaz, açılışı yapılan Cevizlik Hidroelektrik Santrali (HES) ile ilgili yargı sürecinin devam ettiğini ve bu nedenle açılışın hukuka aykırı olduğunu iddia etti.

Haberin Devamı

Muhammet KAÇAR/DHA