Siyaset Başbakan'dan bakanlara 'TOBB'u boykot edin' talimatı
Paylaş
Başbakan'dan bakanlara 'TOBB'u boykot edin' talimatı

Başbakan Erdoğan kriz döneminde yaptığı “Her üyeniz bir işçi alsın” çağrısına olumsuz yanıt veren Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ni (TOBB) affetmediğini gösterdi

Enayi yerine koydular

Haberin Devamı

Erdoğan, Kanal 24’te yaptığı konuşmada, işsizliğe çözüm olarak gördüğü çağrısını geri çeviren TOBB’u çok sert eleştirdi. Erdoğan şöyle dedi: “Ciddi manada kırgınım, hiç dürüst davranmadılar. Tamamen ideolojik davrandılar. Ve ben bazı arkadaşlarıma, ‘Kesinlikle davet ettikleri zaman o odada gidip konuşma yapmayacaksınız’ dedim. Hükümeti enayi yerine koyamazsınız. Odanın ilgilileri çıktılar, bizimle istihza (gizli veya ince alay) ettiler.”

Ne yüzle geleceksiniz?

Referandum sürecinde Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği’ne (TÜSİAD) “Taraf olmayan bertaraf olur” diyen Başbakan Erdoğan, “Baskı yapılıyor” tepkilerine aldırmadığını da ortaya koydu.

TÜSİAD’ın anayasa paketi konusunda daha önce görüşler belirttiğini anlatan Erdoğan “TÜSİAD ile bu konuları görüştük. Görüştüğümüzde çok farklıydılar. Ekonomik Sosyal Konsey’e o zaman biz sizi niye koyuyoruz? Siz talep ettiniz, biz sizi anayasal güvence altına alıyoruz. Peki yarın ‘Evet’ oyu çıktığı zaman siz hangi yüzle gelip de buradaki çalışmalara katılacaksınız?” diye konuştu.

Haberin Devamı