Siyaset Başbakan'dan BDP'ye sert yanıt
Paylaş
Başbakan'dan BDP'ye sert yanıt

Başbakan Erdoğan İran Cumhurbaşkanı 1.Yardımcısı Rahimi'yle yaptığı ortak basın toplantısında bir soru üzerine BDP'ye ve Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'a yönelik sert açıklamalarda bulundu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’ın Hakkari’de meydana gelen mayınlı saldırı ile ilgili olarak yaptığı açıklamaları eleştirerek, "Kendilerine göre yeni yapı ortaya çıkarma gayretlerine ne bu parlamento ne bu millet müsaade eder. Oraya sırtını dayayarak bölgede otorite tesis etme gayreti içinde olanlar er ya da geç yalnız kalacaklardır. Bunu bilmeleri lazım" dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan, Demirtaş’ın okullarda boykot kararı ile ilgili olarak da, "Neymiş 5 gün okulları boykot edeceklermiş. Bu anayasal anlamda suç işliyor. Hani barış istiyordunuz siz. Hani barışın güverciniydiniz. Bu nasıl barışın güvencini olmak" diye konuştu. İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Muhammed Rıza Rahimi ve beraberindekilerle Dolmabahçe’deki çalışma Ofisi’nde görüşen ve bir dizi anlaşmaya imza atılmasını izleyen Başbakan Erdoğan ortak basın toplantısında basın mensuplarının sordularını yanıtladı.

İŞİN İÇİNDEN TERÖR ÖRGÜTÜ ÇIKIYOR

Erdoğan, Selahattin Demirtaş'ın yaptığı açıklama ile ilgili soruya, “BDP Eş Başkanı’nın yaptığı açıklama her şeyden önce kendileri bakımından talihsizliktir. İşin içinden kim çıkar kim çıkmaz zaman içinde göreceğiz. Ancak Hakkari ilinin yaşadıkları benim oradaki il başkanımdan tutunuz ilçe başkanlarıma varıncaya kadar arkadaşlarımın aldığı tehditlerin arkasında kimlerin yattığı bellidir. Ve bu tehditleri alan arkadaşlarım ve bu tehditleri yapanların kimlerle de dayanışma içinde olduğu bellidir. Öncelikle BDP Eş başkanı Sayın Demirtaş’a buradan bir çağrıda bulunuyorum. Bu çağrı şudur. Bakınız anayasa değişikliği ile ilgili paketi boykot ettiler olmadı. İstedikleri neticeyi alamadılar. Bu paketin içinde çocukların istismar edilmesine yönelik anayasa güvencesi vardı. Bu çok net ortada iken. bu defa okullar açılırken çocukların istismarına yönelik bir adım daha attılar ki anayasa ile ilgili olarak bu yeni dönemde bu bir anayasa suçudur. Demokratik parlamenter sistem içinde yer alan bir siyasi parti bu tür bir adımın içinde olamaz“ dedi.

Haberin Devamı

RANDEVU SAATİNDEN ÖNCE OLAY GERÇEKLEŞTİ

Erdoğan, Demirtaş'ın kendilerine verilen randevunun ertelendiği yönündeki açıklamalarına, “ Arkadaşlarımdan randevu talep etmişlerdir. Aslında benden talep etmişlerdir. Ben de başbakan yardımcımı görevlendirdim. Bu gün kendilerine randevu verdiler. Fakat randevu saatinden önce bu olay gerçekleşti. Daha önce buna benzer durum yine randevu talepleri olmuştu. Sayın Türk’ün döneminde. O zaman da 13 vatandaşımızı şehit etmişlerdi. Bunun olduğu dönemde 13 vatandaşımızla ilgili de orada adres gösteriyor beyefendiler. O dedikleri adreste onların söyledikleri gibi bir şey ortaya çıkmadı. Kim çıktı. Bölücü terör örgütü çıktı. Burada da yöntem aynı. Oyun aynı. Bunları artık biliyoruz. Alıştık ve şu anda Hakkari’de yapılanlar farklı şeyler değil. Aynı şeyleri yapıyorlar. Eşbaşkan olarak eğer bölgede barışı istiyorlarsa, istikrar istiyorlarsa her şeyden önce bu ülkede parlamenter demokrasi içinde görev icra edeceklerse bu yoldan bu ülkede mücadele sürdüreceklerse yapmaları gereken laik, demokratik, sosyal hukuk devleti içinde adımlar atmaktır. Kendilerine göre yeni yapı ortaya çıkarma gayretlerine ne bu parlamento ne bu millet müsaade eder. Milletimiz pazar günü müsaade etmediğini ortaya koydu. Bir taraftan kendi arkadaşlarını bile kabine göndermeyecek kadar otoriter yapının temsilcileridir. Eğer demokratsan, arkadaşlarını oy kabinine gönder. Niye göndermiyorsun. Demek ki ona da güvenmiyorsun. Acaba gider biri, ikisi vicdanının sesini mi dinler“ dedi.

Haberin Devamı

ANAYASAL SUÇ İŞLİYOR

Haberin Devamı

Erdoğan, BDP'nin okul boykotunu ise “Şimdi okula başlayacak çocukları bile okula göndermemenin kararını aldılar. Neymiş 5 gün okulları boykot edeceklermiş. Bu anayasal anlamda suç. Hani barış istiyordunuz siz. Hani barışın güverciniydiniz. Bu nasıl barışın güvencini olmak. Burada özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki vatandaşlarıma sesleniyorum. Bu oyuna gelmeyeceğini biliyorum. Hakkari’de Yibo’lar yapıldı. Okul bombalanır mı. İşte bu zihniyet bombalar. Pansiyonlar bombalanıyor. Burada çocuklarımız kalacak. Üç okulu tarumar ediyorsunuz. Belki onlar bu eğitime yetişemeyecek. 2 pansiyonu kundaklama yoluna gidiyorsunuz. Nasıl demokrasi mücadelesi bu, nasıl barış isteme arzusu bu. Oraya sırtını dayayarak bölgede otorite tesis etme gayreti içinde olanlar er ya da geç yalnız kalacaklardır. Bunu bilmeleri lazım” diye değerlendirdi.

Sefa ÖZKAYA/İSTANBUL, (DHA)