Siyaset Başbakan'dan kupa değerlendirmesi
Paylaş
Başbakan'dan kupa değerlendirmesi

Başbakan'dan kupa değerlendirmesi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, mal varlığıyla ilgili tartışmaları değerlendirirken, "Ben her yönüyle şeffaf bir liderim. Her şeyim şeffaf, her şeyim ortada... Eğer dürüst ve namusluysalar, aynı şekilde onlar da kendi liderlerine söylesinler, siteye bütün mal varlıklarını eşleriyle birlikte koysunlar" dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan, TBMM Bahçesinde parlamento muhabirleriyle sohbet etti, soruları yanıtladı.

TRABZONSPOR’UN KUPAYI ALMASI

Erdoğan, Trabzon ile Fenerbahçe arasında oynanan Türkiye Ziraat Kupası finalini soran bir gazetecinin, "Torununuz Trabzonsporluymuş, nasıl
anlaştınız?" demesi üzerine, torununun maçtan sonra kendisini arayarak Trabzonsporun galip geldiğini söylediğini anlattı. Başbakan Erdoğan, kızının "oğlum deden Fenerbahçeli" demesi üzerine ise torununun "Hayır, dedem bordo mavili" dediğini belirterek, güldü.

Bu sırada Erdoğan’ın yanında bulunan Devlet Bakanı Faruk Özak’ın telefonu çaldı. Özak, "Sayın Başbakanım bakın kim arıyor; Şenol Güneş’ diyerek telefonu Erdoğan’a uzattı. Erdoğan, Güneş’i kutlayarak, "Çok iyi pres yaptınız. İlk golü yemenize rağmen oyun disiplinini bırakmadınız. 3 güzel gol oldu" diyerek sahayı beğenip beğenmedekilerini sordu. Güneş’in sahayı beğendiğini söyleyen Erdoğan, Özak’ı kastederek "Bu bakan hem taraflı, hem bağımlı" dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan, gazetecilerin soruları üzerine Bursaspor, Kasımpaşaspor ve Rizespor ile ilgili değerlendirmelerde de bulundu.

Bursasporun matematik olarak şanslı olduğunu ifade eden Erdoğan, "Bursasporun şampiyon olacağına en az Fenearbahçenin olması kadar sevineceğini" söyledi.

Erdoğan, evde eşinin dışında herkesin Fenerbahçeli olduğunu belirterek, eşi Emine Erdoğan’ın Beşiktaş taraftarı olduğunu ifade etti. "Bizi birbirimize vurdurmazsınız herhalde" diyen Erdoğan, eşinin kendisinin çalışma temposuna nasıl ayak uydurduğu sorusuna, ’Alıştı. Zaten biz bu yola çıkarken biliyordu. O da işin içinde..." dedi.

MAL VARLIĞI TARTIŞMALARI

Erdoğan, TBMM Genel Kurulunda gün gece yaşanan "mal varlığı tartışmalarını nasıl değerlendirdiği" soruna karşılık, şunları kaydetti:

"Ben her yönüyle şeffaf bir liderim. Her şeyim şeffaf, her şeyim ortada... Eğer dürüst ve namusluysalar, aynı şekilde onlar da kendi liderlerine
söylesinler, siteye bütün mal varlıklarını eşleriyle birlikte koysunlar. Ben hayatımı memuriyetle geçirmedim. Benim hayatımda 17 yıllık iş
adamlığı, özel sektör süreci var. Devlette çalışmışlığım, futbol oynadığım dönemdedir....

Haberin Devamı

12 Eylül’den itibaren tamamen serbestim. Ama malum kişiler, iftira atıp, ’Acaba buradan bir şey tutturabilir miyiz’ gayretindeler. Ama benim
halkım,vatandaşım neyin ne olduğunu çok iyi biliyor. Bu iktidar yolsuzlukların iktidarı olsaydı, bu yatırımların hiçbirini gerçekleştiremezdi. Bizden önceki iktidarların yaptıkları ortada. Bizim 7 yıla sığdırdıklarımız ortada."

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ

Sorular üzerine, Anayasa değişikliği teklifiyle ilgili görüşmeleri bugün bitirmeyi hedeflediklerini anlatan Erdoğan, "Arkadaşlarım muhalefetle de
anlaştılar. Onlar da bugün bitmesini istiyorlar. Her şeye rağmen bugün 8 oylama yapılacak" dedi.

Bir kadın gazetecinin 18 yıldan beri Mecliste görev yaptığını öğrenen Erdoğan’ın, kendisine "Hiç sıkılmadınız mı?" derken, aynı gazeteciye
"Bayanların yaşı sorulmaz ama bu mesleğe 13 yaşında mı başladınız?" diyerek espri yapması gülüşmelere neden oldu.

Bir başka gazetecinin emekli olduğunu söylemesine Erdoğan şaşırırken, aynı gazetecinin "Buranın gündemi her zaman yoğun oluyor. Daha önce koalisyon hükümetlerinde hep krizler yaşanıyordu" sözlerine, "Tek parti iktidarının ülke için ne kadar hayırlı olduğunu gördünüz" karşılığını verdi. Demokrasi ile ekonomik kalkınmanın "at başı" gittiğini ifade eden Erdoğan, gelişmiş ülkelerde hem demokrasi hem de ekonominin ileride olduğunu kaydetti.

Haberin Devamı

Erdoğan, geri kalmış ülkelerde ise her ikisinin de gelişmediğini belirterek, Türkiye’nin içinde bulunduğu süreçte, hem demokrasi hem de ekonomisin geliştirmeye çalıştığını anlattı.

YUNANİSTAN GEZİSİ

Bir gazetecinin Yunanistan’da yaşanan olayları hatırlatması üzerine Erdoğan, "Görüyorsunuz... Kişi başına milli gelirleri oldukça yüksek. Bir
araştırın; 10 yıl önce Yunanistan’ın nüfusu kaç, şimdi ne? Ciddi manada bir nüfus düşüşü var. Bu da milli geliri yüksek gösteriyor. Ayrıca AB noktasında Maastricht Kriterleri noktasında yanıltıcı tablolar var. Umarım Yunanistan’daki bu durum bütün bölgeye olumsuz örnek teşkil etmez. Umarım hükümet bunu bir an önce atlatır" diye konuştu.

Haberin Devamı

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın Yunanistan’ı ziyaret ettiğini hatırlatan Erdoğan, kendisinin bu ülkeye 14-15 Mayıs’ta gideceğini anımsattı.

Erdoğan, "ziyaretin ertelenip ertelenmeyeceği" sorusuna, "Şu anda erteleme yok" karşılığını verdi.