Siyaset Başbakan'dan somut bir adım bekliyor
Paylaş
Başbakan'dan somut bir adım bekliyor

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yeni vekillerle kokteyle buluştu. ODTÜ Vişnelik tesislerinde yapılan kokteyle yarın yapılacak yemin töreni damgasını vurdu

Kılıçdaroğlu tutuklu vekillerle ilgili "Mahkumiyet yok yasal düzenlemeye gerek de yok. Mahkemeden tüm Türkiye'nin içine rahatlatacak kararı bekliyoruz. Kararımızı grupta değerlendirip sonra açıklayacağız" dedi.Kılıçdaroğlu gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, "Başbakan'dan somut bir adım bekliyor musunuz" sorusuna "Kendisi milletvekilliği sürecinde bir takım sıkıntılar çekmiştir. O dönem Meclis'te bulunan CHP kendisine büyük katkılar vermiştir. Bu süreçleri yaşamış birisinin bugün farklı bir düşüncede olacağını düşünmüyorum" dedi.

"Yemin etmezseniz faaliyetlere katılamayacaksınız. Haberal ve Balbay serbest bırakılmazsa ne zaman yemin edeceksiniz" sorusuna ise Kılıçdaroğlu "Dur bakalım ortada daha bir karar yok. Görelim bakalım" yanıtını verdi.

YARIN NE OLACAK?

CHP yarın saat 10.00'da önce Yürütme Kurulu Toplantısını yapacak. 12.00'da ise parti grubunu toplayacak. "Yemin edip etmemeyle ile bir basın toplantısı yapacak mısınız?" sorusuna Kılıçdaroğlu, gerek olursa böyle bir toplantı yapılabileceğini belirtti. Öncelikle vekillerin 14.00'te Meclis açılışı dolayısıyla yapılacak törene katılacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

Kokteyle eski müftü olan CHP'li milletvekili İhsan Özkes ve eşi Melek Nur Özkes de katıldı. Özkes, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Türkan Saylan’ın cenaze töreninde namaz kıldırmıştı.

CHP Genel Başkan Yardımcısıı Erdoğan Toprak, yarın yemin etmek istediklerini belirterek bunun için Başbaka'nın balkon konuşmasının altının dıoldurulmasını istediklerini söyledi.

Toprak, Özel yetkili savcılar ve yargının siyaset üzeri olmasını istemediğini vurguladı. Toprak, "Bu üç konuda hükümet kendisini kamuoyu önünde bağlarsa birgün bağlayıcı bir açıklama yaparsa yemin ederiz" dedi.