Siyaset Başbakan'dan sürpriz grup toplantısı
Paylaş
Başbakan'dan sürpriz grup toplantısı

Başbakan'dan sürpriz grup toplantısı

Paketin 2. tur oylamaları öncesinde geçen Pazar günü parti grubunu toplayan Başbakan Erdoğan, sürpriz bir karar aldı ve bugün grubu yeniden toplamaya karar verdi.

Haberin Devamı

Anayasa teklifinin ’parti kapatma davalarının açılabilmesini TBMM’nin izin vermesi’ şartına bağlayan 8. maddesi oylamasında AK Parti'nin 8 fire vermesi, AK Parti'de şok etkisi yaptı.

Başbakan Erdoğan, grup konuşmasında oldukça sert uslupla seslendi.

Muhalafeti sert dille eleştiren Başbakan Erdoğan, "Partisinin kapatılmasından nemalanaları gördü bu ülke" diyerek paketin 2. tur oylamasına katılmayarak pakete destek vermeyen BDP'yi eleştirdi.

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Milletim on yıllardır iradesine nasıl ipotek koyulduğunu unutmasın. Siyaset üzerinde nasıl kara bulutların dolaştığını, çetelerin siyasete nasıl rota çizdiğini unutmasın. Milletim 1 Mayıs 1977'de Taksim'de, Kahramanmaraş'ta, Çorum'da, Sivas'ta kardeşiliğimize kast edenlere, evet, Danıştay saldırısı, Reşadiye, Giresun, Nazımiye Lice'deki kanlı saldırının aynı zihniyetin kurgusu ve niyeti olduğunu görsün, anlasın. Anlamak mümkün değil. Söke söke aldık. Kopararak aldık. Neyi söke söke aldın ya. Neyi kopara kopara aldın. Yanınızda dolaşanlarla, kolunuza girenlerle 30 senedir niye alamadınız bunları. Ve emek ve Dayanışma Günü olarak bunu ilan eden iktidara hangi yüzle bunu söylüyorsun. Bugünü tatil eden bu iktidara hangi yüzle bunu söylüyordun?Ama biz böyle değiliz. Herkes unutsa biz Danıştay saldırısında yapılan yorumları, atılan manşetleri, yazıları, yalanları unutmadık, unutmayacağız. Aziz milletimize de unutturmayacağız. Milletin iradesine nasıl ipotek koyulduğu unutulmasın. Siz diğer parti liderlerini konuşturmayacak kadar demokratiksinizdir. Konuşturmadılar.

Haberin Devamı

CHP bunları duymayabilir, BDP bunları görmeyebilir. Çünkü onlar talimatla hareket ediyorlar. Bize halkımızdan başka talimat verecek güç yok, farkımız bu "Millete gidelim" diyoruz bakın gidemiyorlar. Hiç kimse bizi CHP ve MHP'yle bir tutmasın, bizi onlarla benzetmesin. Biz yastığa kafamızı koyduğumuzda çeteleri, şahsi çıkarları görmüyoruz Biz itibar kazanmaya uğraşan bir partiyiz, zihniyetiz. Farkımız bu. Tek hedefimiz Türkiye'yi her açıdan geliştirmek, ayağındaki prangaları söküp atmak.

Haberin Devamı

İNÖNÜ, ATATÜRK'ÜN RESMİNİ PARADAN ÇIKARDI

Bırakın Anayasa değişikliğini, siz bugüne kadar neye destek verdiniz? Siz bu ülkeye fakirlik getirdiniz, darbeyi getirdiniz. Yapıcı hiçbir emek vermezler. İnönü, Atatürk'ün resmini paradan ve posta pulundan çıkaran siyasetçidir. Atatürk vefat edince TL'deki resimleri çıkarıldı. Kim tarafından? Ey CHP sen bunu çok iyi bilirsin 2. Dünya Savaşı'nda taş üzerinde taş kalmadı. Türkiye'ye ne kazandırdınız? CHP lideri Başbakan'ı Hitler'e benzetiyor. Biz de diyoruz ki siz tarihinize bakın.

CHP ÇOK KURCALARSA SÖYLEYECEĞİM ÇOK ŞEY VAR

Ey CHP sen bunları çok iyi bilirsin. Neler var neler, daha söyleyeyim mi? Bak bu konularda CHP bu konuyu kurcalarsa söyleyeceğim çok şey var. Bu noktada dosyam arşivim kabarıktır. Pek çok gerçeği bizim milletimizin bilmesi lazım. Gelecek bununla aydınlanacak. Biz geçmişin karanlıklarını aydınlatamadığımız sürece geleceğe yürüyemeyiz.

Dün bir gazete 'yakışıksız ve düzeysiz' diye manşet atmıştı. Çok ilginçtir, aynı gazete 1939’da Hitler’in doğum gününü manşetten veriyordu.

Haberin Devamı

Türkistan Mücadelesi eserinden aynen aktarıyorum. 1945 Haziran ayında hükümetin aldığı bir kararla, savaş boyunca Türkiye’ye sığınmış 195 mülteci Türk, Sovyetler’e geri teslim edildi. Tekirdağ milletvekili Şevket Mocan, 1951 yılında dönemin başbakanına yönelttiği soru önergesi üzerine TBMM’de ortaya çıkmış. Bakın burası ve konuşması zabıtlara aktarıldı. Siyasi mültecileri bir mabuda kurban sunar gibi sunmaya götüren yüz kızartıcı, hicabaver, yani utandırıcı bir hadise daha yoktur diyor. Milli şef hükümeti tarafından Sovyetlere teslim edilen Türk kökenli mültecilerin akıbetleri, almanya’dakilerden farklı olmamıştır. Elbette geçmiş dönemlerin şartları olabilir, ancak geçmişinde tartışılan çok şey olanlar, başkalarını suçlamadan önce, dönüp kendi tarihlerine bir baksınlar.

AZİZ NESİN'DEN ALINTI

Şimdi daha enteresanını anlatacağım. Aziz Nesin 5 Şubat 1948’de şunları yazıyordu. “Ey Türk faşisti, birinci vazifen Türk matbaalarını yıkmak, makineleri ısırmak, demirleri dişleyip duvarlara asmaktadır. Gazeteleri çamurlara serip, üzerinde ağzın köpürünceye kadar tepinmektir. Bu temel partinin hazinesidir, meydanlarda kitaplarını yaktığın namuslu insanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş şekilde işkenceye tabii tutulabilir. Matbaaları yakılmış, gazeteleri yakılmış, çoluk çocuğu dağıtılmış, haneleri işgal kendileri perişan edilmiş olabilir. Ey faşist yumurcakları işte bu ahval ve şerait içinde dahi yapılanları kafi görmeden namuslu vatanperverleri dağıtmak için muhtaç olduğun çekiç balta, halk partisinin ambarlarında mevcuttur”

Haberin Devamı

8.MADDE

Çıkan sonuç AK Parti'den çok diğer partilerin tabanlarında tartışılacak, tarih de millet de MHP'yi, CHP'yi, BDP'yi yargılayacaktır. Hep söylediğimiz gibi söylüyorum 'yola devam'.

Erdoğan konuşmasının sonunda "Milletvekili arkadaşlarım hemen ayrılmasın, kısa bir kapalı oturum yapacağız. Basın mensubu arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.