Gündem Başbakan'dan YÖK'e harç talimatı

Başbakan'dan YÖK'e harç talimatı

Paylaş
Başbakan'dan YÖK'e harç talimatı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, YÖK'e artan harçlarla ilgili çalışma başlatılması talimatı verdi

Artan üniversite harçları hükümeti harekete geçirdi. Başbakan Ahmet Davutoğlu, YÖK'e artan harçlarla ilgili çalışma başlatılması talimatı verdi.

Haberin Devamı

YÖK Başkanlığı, son günlerde gündeme gelen yükseköğretim kurumlarını zamanında bitiremeyen öğrencilerin ödeyecekleri 'katkı payı' ve 'öğrenim ücretleri'ne ilişkin sorunun çözümü için Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'yla birlikte Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüştü. YÖK’ten yapılan yazılı duyuruda, “Bu görüşmede konu müzakere edildi ve kendileri (Başbakan Davutoğlu) sorunun çözümüne yönelik çalışma başlatılması talimatını verdiler. Çok kısa bir süre içerisinde bu konuda gelişme kaydedileceğini umuyoruz.“ ifadeleri yer aldı.

İKİNCİ ÖĞRETİM KAPSAM DIŞI BIRAKILMIŞTI

Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde seçimler öncesinde üniversite harçları kaldırılmıştı. Ancak, ikinci öğretim kapsam dışı tutulmuş, bu durum ikinci öğretim öğrencilerinin tepkisine neden olmuştu. Üstelik, okulunu uzatan öğrenciler için harçların 2-3 kat olarak dönmesi sistemi içinden çıkılmaz bir hale getirmişti.

Haberin Devamı

CHP, TBMM'YE TAŞIMIŞTI

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök de, geçen günlerde, üniversitelerin ikinci öğretim harçlarındaki yüksek artışı Başbakan Ahmet Davutoğlu’na sormuştu. Levent Gök, Başbakan Davutoğlu'nun yazılı cevaplaması için şu soru önergesini vermişti:

- Üniversitelerin 2. Öğretimlerinde öğrenci sayısı nedir?

- İçinde bulunduğumuz öğretim yılında üniversitelerin 2. Öğretim öğrencilerinden aldığı katkı payı ve öğretim harcı üniversite, fakülte ve bölüm bazında ne kadardır?

- Kaldırılmasını beklerken iki üç kat arttırılan harçları ödeyemeyen öğrencileri ve velilerini rahatlatacak bir açıklama yapmayı düşünüyor musunuz?