Gündem Başbakan'ı protesto eden adamdan yasak aşk cinayeti

Başbakan'ı protesto eden adamdan yasak aşk cinayeti

Paylaş
Başbakan'ı protesto eden adamdan yasak aşk cinayeti

Başbakan Erdoğan'ı aracının önüne atlayarak protesto eden, tehditler gönderen Adnan Yıldırım, korkunç bir cinayet işledi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın makam aracının önüne atlayarak her fırsatta protesto gösterisi yapan Adnan Yıldırım (42), Başkent'te kan donduran bir cinayet işledi.

Haberin Devamı

Başbakan'a 'Tayyip'i vuracağım' şeklinde telefon mesajları gönderen Yıldırım, daha önce de 'tehdit ve hakaret'ten tutuklanmıştı.

İki çocuk babası Engin Saraçoğlu'nun, eşi Dilek Saraçoğlu ve gizli aşk yaşadığı Adnan Yıldırım tarafından öldürüldükten sonra yakılarak gömüldüğü ortaya çıktı.

Ankara Keçiören'de yaşayan ve bir özel güvenlik şirketinde güvenlik görevlisi olarak çalışan Engin Saraçoğlu'nun (34) kardeşi, 10 Nisan'da polise başvurarak ağabeyinin kayıp olduğu bilgisini verdi. Ankara Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri evli ve 2 çocuk babası olan Saraçoğlu'nu aramaya başladı.

Saraçoğlu'nun komşularının bilgisine başvuran ekipler, 9 Nisan'da bir kadın ve bir erkeğin, baygın şekildeki bir başka erkeği otomobile taşıdıklarını ve apartman merdivenlerinde gürültü duyulduğunu tespit etti.

Haberin Devamı

TAŞLA GÖMMÜŞLER

Saraçoğlu'nun eşi Dilek Saraçoğlu'nun (30) da bilgisine başvuran ekipler, Saraçoğlu'nun çelişkili tavırlar sergilemesinden şüphelenerek genç kadını takibe aldı. Cinayet bürosu dedektifleri, genç kadının, birçok suçtan sabıkası bulunan Adnan Yıldırım'la (42) yasak aşk yaşadığını tespit etti.

Cinayetten şüphelenen ekipler, Yıldırım ve Saraçoğlu'nun cep telefonlarının son bir hafta içinde nerelerde sinyal verdiğini belirleyerek, bu bölgelerde geniş çaplı arama başlattı. Ekipler, 18 gündür kayıp olan Engin Saraçoğlu'nun büyük oranda yanmış haldeki cesedini, çevre yolunun Bağlum mevkiinde bir su kanalının yanında üzeri taşlarla örtülmüş halde buldu. Yıldırım ve Saraçoğlu, Üsküdar Salacak sahilinde, birlikte Kız Kulesi'ni izlerken gözaltına alındılar. Yıldırım ve Saraçoğlu tutuklanarak cezaevine gönderildi.

KORKUNÇ CİNAYETİ ANLATTILAR

Emniyette çapraz sorguya alınan Yıldırım ve Saraçoğlu'nun, cinayeti birlikte işlediklerini itiraf ettiği öğrenildi. Saraçoğlu'nun ifadesinde, "Kocam, Adnan'la ilişkim olduğunu öğrendi. Olay gecesi eve alkolü geldi. Kendisine bir uyku hapı verdim. Bir süre sonra uyumaya başladı. Ben de Adnan'ı aradım. Adnan onu uyandırdı, ardından aralarında kavga çıktı. Adnan yanında getirdiği levye ile Engin'in başına vurdu. Bayılan kocamı kucaklayarak Adnan'ın kiraladığı otomobile taşıdık ve Bağlum'a götürdük" dediği öğrenildi.

Haberin Devamı

Yıldırım'ın ise, "Engin'i Bağlum'daki boş araziye götürdüğümüzde hâlâ yaşıyordu. Orada başına taşla vurduk, öldüğünden emin olduktan sonra tanınmaması için üstündeki eşyaları ateşe verdik ve ardından cesedin üzerini taşlarla kapattık" dediği belirtildi.

ERDOĞAN'I PROTESTO ETMİŞTİ

Ankara’da ilişki yaşadığı 2 çocuk annesi Dilek Saraçoğlu ile bir olup, sevgilisinin eşi Engin Saraçoğlu’nu önce öldürüp sonra yakarak gömmek suçundan tutuklanan Adnan Yıldırım’ın sabıka dosyasının kabarık olduğu ortaya çıktı. Dolandırıcılık ve sahte evrek nedeniyle sabıka kaydı bulunan Yıldırım’ın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı 2 kez protesto etmekten, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ı da tehdit etmek ceza aldığı ortaya çıktı.