Siyaset Başbakan'ın 2 işareti yaptığı başkan adayı konuştu
Paylaş
Başbakan'ın 2 işareti yaptığı başkan adayı konuştu

Aday tanıtım toplantısında Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı Enver Yılmaz'ın iki çocuğunun anons edilmesinden sonra Başbakan Erdoğan kürsüden Yılmaz'a eliyle 'iki' işareti yapmıştı. Erdoğan ile Enver Yılmaz arasında bu esnada küçük bir diyalog yaşandı. Yılmaz, o sırada Başbakan'a bu sorunu çözeceğini söylediğini ifade etti

Ak Parti Genel Başkanı, Başbakan Recep Tayip Erdoğan, dün gerçekleştirilen partisinin aday tanıtım toplantısında çocuk sayısı üçten az olan adayları kürsüden uyarmıştı.

Haberin Devamı
startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer13368","13368","201311","13368-.jpg","1", "0","Başkan adayına kürsüden 'iki' işareti yaptı");

Aday tanıtım toplantısında Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı Enver Yılmaz'ın iki çocuğunun anons edilmesinden sonra Başbakan Erdoğan kürsüden Yılmaz'a eliyle 'iki' işareti yapmış ve "İki çocuk. Yani maalesef bunlar nasıl belediyecilik yapacak. Bunlara belediye emanet edeceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan ile Enver Yılmaz arasında bu esnada küçük bir diyalog yaşanırken, Yılmaz, o sırada Başbakan’a bu sorunu çözeceğini söylediğini ifade etti.

Enver Yılmaz, Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın üç çocuk istediğinin dünyada model olduğunu belirterek, “Başbakanımızın bana o işareti ile birlikte üç çocuk konusundaki ihtimamı belli. Bu sloganı hem Türkiye hem Rusya başta olmak üzere dünyada model alan ülkeler de oldu. Sayın Başbakanımız bize bu işareti yaptığında kendisi ile konuşmamda bu sorunu çözeceğimizi söyledik. Biz kendi aramızda anlaştık. O işaretle biz göz göze, gönülden ne denilmesi gerektiği konusunda mutabakata vardık” dedi.