Gündem Başbakan'ın kravatı 6 bin liraya satıldı

Başbakan'ın kravatı 6 bin liraya satıldı

Paylaş
Başbakan'ın kravatı 6 bin liraya satıldı

Başbakan'ın kravatı 6 bin liraya satıldı

Gaziantep’te çoğunluğu işadamı eşi ve iş kadını olan Empati Sosyal Sorumluluk ve Eğitim Derneği’nin ilköğretim okulu yararına düzenlediği müzayedede, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kravatı 6 bin, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in boynundan çıkararak bağışladığı kravat ise 3 bin 500 TL’den alıcı bulurken, derneğe toplam 200 bin TL gelir sağlandı.

Haberin Devamı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in nişanlısı Esra Kara ile katıldığı müzayedede, Başbakan Erdoğan’ın üzerinde ‘R. Tayyip Erdoğan’ yazılı olan açık mavi renkli kravatı bin 500 TL’den açık artırmaya sunuldu.

Çekişmeli geçen açık arttırmanın ardından kravatı 6 bin liraya Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu satın aldı. Maliye Bakanı Şimşek’in müzayede salonunda boynundan çıkarıp bağışladığı kravatı da Gülsan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Naci Topçuoğlu, 3 bin 500 TL’ye aldı.

Müzayedede, Gaziantepspor formasını 40 bin TL’ye iş adamı Mustafa Topçuoğlu, Galatasaray formasını 25 bin TL’ye Sami Konukoğlu, Fenerbahçe formasını 26 bin 500 TL’ye Cengiz Konukoğlu alırken, Sibel Can’ın kostümü bin 500 TL, Cem Yılmaz’ın Yahşi Batı filminde kullandığı silahı 2 bin TL, Acun Ilıcalı’nın gömleği 500 TL, Kenan İmirzalıoğlu’nun Ezel dizisinde giydiği takım 800 TL, DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk’un kravatı ile kol düğmesi 500 TL, Ediz Hun’un damatlığı 500 TL’ye alıcı buldu.

Haberin Devamı

Gaziantepli 16 kadının kurduğu Empati Sosyal Sorumluluk ve Eğitim Derneği Başkanı Pınar Topçuoğlu, müzayedede devlete ödenecek ve masrafların haricinde yaklaşık 200 bin TL gelir elde ettiklerini belirtti. Topçuoğlu, “Bu para 7- 8 köy okulunun çocuklarının eğitim yapacağı, 24 derslikli modern bir ilköğretim okulu yaptırmamız için yetecek. Çünkü, çimento, demir, fayans ve bilgisayar dahil gerekli tüm malzemeleri bağış yoluyla zaten sağladık. Okulun yerini en kısa sürede belirleyip, inşaata başlayacağız” dedi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise, “Müzayede böyle anlamlı bir iş için yapıldığı için katıldım” diye konuştu.

Ahmet KAYA/GAZİANTEP, (DHA)