Gündem Başbakan'ın projesi bu mu?

Başbakan'ın projesi bu mu?

Paylaş
Başbakan'ın projesi bu mu?

Başbakan Erdoğan'ın Sabah yazarı Hıncal Uluç'a açıkladığı İstanbul'la ilgili proje merak uyandırmaya devam ediyor

Projenin son adayı Murat Şaylan’ın ‘uygarlıklar köprüsü’ adlı projesi. Şirketlere danışmanlık hizmeti veren Şaylan, Türkiye’nin 100. yılı için düşündüğü projelere kişisel blogunda yer verdi.

Aralarında İstanbul Boğazı’nda yer alması planlanan ‘Uygarlıklar Köprüsü’ projesinin de bulunduğu Şaylan’ın önerileri, Cumhurbaşkanlığı himayesinde faaliyet gösteren ‘Türkiye’nin Stratejik Vizyonu 2023’ (TSV 2023) tarafından da yayımlandı.

Haberin Devamı

Şaylan, TSV 2023 projesinin koordinatörlüğünü yürüten Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi’nden (TASAM) bir telefon aldığını ve Başbakan’ın gündeme getirdiği projenin kendisinin hazırladığı proje olduğunun söylendiğini belirtti. Ancak TSV 2023 Koordinatörü Oğuzhan Köse, bir yanlış anlaşılma olduğunu ve Şaylan’a böyle bir bilgi verilmediğini söyledi.

Herkesi şaşırtsın’

TASAM’la yeniden görüşen Şaylan da, bir yanlış anlaşılma olduğunu, projesinin Erdoğan’ın bahsettiği proje olup olmadığının resmi olarak söylenemeyeceğini ifade etti.

Saylan projesini şöyle anlattı: “İstanbul Boğazı’ndaki köprülerin arasına bir anıt köprü kuralım. Bu köprü diğer köprülere benzemesin. Mimarisi ve büyüklüğüyle herkesi şaşırtsın. Birbirinden çok uzakta 4 ayağı olsun. İkisi Avrupa yakasında, ikisi Asya yakasında. Ayakları bir daire birleştirsin. Dairenin üstü gezi ve kafeler alanı olsun. İnsanlar ayakların üzerinde yürüyerek daireye ulaşsın. Burada, muhteşem boğaz ve İstanbul manzarası eşliğinde insanlar yemek yiyebilsin, keyifli dakikalar geçirebilsin.”

(Akşam)

Haberin Devamı