Gündem Başbakanlık'ta sıcak dakikalar

Başbakanlık'ta sıcak dakikalar

Paylaş
Başbakanlık'ta sıcak dakikalar

Başbakanlık binasına önünde şüpheli hareketlerde bulunan Tuğrul Bayır isimli şüpheli, havaya ateş edildikten sonra durduruldu. Tuğrul Bayır'ın üst aramasında bomba süsü verilmiş bir paket fark edildi. Daha sonra Tuğrul Bayır, elleri kelepçelenerek gözaltına alındı

Başbakanlık önündeki Vekaletler Caddesi üzerinde ’canlı bomba’ paniği ile ilgili olarak Emniyet kaynaklarından açıklama yapıldı.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer13215","13215","201311","13215-81482.jpg","1", "0","Başbakanlık'ta sıcak dakikalar");

Tuğrul Bayır’ın ilk olarak, 155’i arayarak ’canlı bomba’ ihbarında bulundu. İhbar üzerine Başbakanlık civarında eşgali verilen şahsın ’canlı bomba eylemi yapacak’ diye anonslarla ekipler uyarıldı. Yapılan anonsların ardından 5 dakika sonra Tuğrul Bayır, Vekaletler Caddesi üzerinde görüldü. Tuğrul Bayır, polisin ’Dur’ ihtarında tereddüt edince korumalar tarafından havaya iki el ateş açıldı. Korumalar Tuğrul Bayır’ı yere yatırılarak etkisiz hale getirdi.

CAM HAMURU, SAAT VE KABLO

Tuğrul Bayır’ın üst aramasında bomba süsü verilmiş bir paket fark edildi. Daha sonra Tuğrul Bayır, elleri kelepçelenerek gözaltına alındı.

İlk incelemede Tuğrul Bayır’ın cam hamuru, saat ve kablodan oluşan bomba süsü verdiği düzeneği karın kısmına yerleştirdiği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Tuğrul Bayır'ın hamurdan el yapımı biblolar yapan bir sanatçı olduğu ve daha önce TRT'de de bazı programlara katıldığı ortaya çıktı.

Olay yerine gelen bomba imha ekipleri inceleme sonrası yolu trafiğe açtı.

KESKİN NİŞANCI VE ACİL OPERASYON TİMİ DEVREDE

Başbakanlık’ta görevli Özel Harekat’a bağlı acil operasyon timi ve keskin nişancı olay yerine gelerek güvenlik önlemi aldı.

KREDİ KARTINI ÖDEYEMEMİŞ

Kredi kartını ödeyemeyen Tuğrul Bayır’ın Başbakan Erdoğan’a ulaşmak ve sesini duyarmak için böyle bir girişimde bulunduğu belirtildi.

Başbakanlıkta sıcak dakikalar

ERDOĞAN'IN KOMŞUSU ÇIKTI

Başbakanlık'taki eylemci Tuğrul Bayır'ın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın komşusu olduğu ortaya çıktı.

Başbakan Erdoğan'ın Subayevlerindeki evinin yakınında oturan Bayır'ın kardeşi basın mensuplarına yaptığı kısa açıklamada 'Bizim de bir şeyden haberimiz yok. Biz de haber bekliyoruz. Televizyonda gördüm geldim. Öyle bir insan değil. Şoktayız" dedi.