Siyaset Başbakanlık'ta silah sesleri
Paylaş
Başbakanlık'ta silah sesleri

Ankara'daki Başbakanlık binasında eli silahlı bir kişi 3 el ateş etti. Yaka paça gözaltına alınan 34 yaşındaki Nuri Başkapan'ın daha önce de benzer eylemlere teşebbüs ettiği öğrenildi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da hazır bulunduğu Bakanlar Kurulu toplantısı başladıktan 15 dakika sonra, Başbakanlık'a gelen bir kişi havaya 3 el ateş açtı. Başbakanlık korumaları, adı Nuri Başkapan olarak açıklanan şahsı yaka paça gözaltına aldı.

>>> BÜLENT ARINÇ: BİZ DE SİLAH SESLERİNİ DUYDUK

Rize Çayeli nüfusuna kayıtlı 1978 doğumlu Nuri Başkapan, Başbakanlık binası içinde alt katta bulunan Koruma Daire Başkanlığı bölümüne götürüldü. Ankara Emniyet Müdürü de binaya geldi. Binada büyük hareketlilik yaşandı.

Haberin Devamı

TABANCA TESPİT EDİLİNCE ATEŞ AÇTI

Olayın, Başbakanlık protokol kapısı, yani Başbakan ve bakanların kullandığı kapının yanındaki kapıda gerçekleştiği belirtiliyor.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, "Sabıkalı olduğu belirtilen saldırganın, şahsi sorunları ile ilgili olarak muhtelif yetkililere zaman zaman mektup yazmayı adet edindiği, benzer eylemlere daha önce de teşebbüs ettiği belirlenmiş ve müracaat ettiği makamların yasalar çerçevesinde kendisine yardımcı olmalarına rağmen, dengesiz davranışlarla dikkatleri üzerinde toplamaya çalışmayı alışkanlık haline getirdiği gözlenmiştir" denildi.

KORUMA MÜDÜRÜ NEDEN YALANLADI?

Bu arada CNN Türk'ün haberine göre, bütün bu olanlara rağmen Başbakanlık Koruma Müdürü, gazetecilere, 'Yok böyle bir şey siz gördünüz mü?' dedi.

'KURUSIKI' İDDİASI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da binada olduğu sırada gerçekleşen saldırıda kullanılan silahın kurusıkı olduğu tahmin ediliyor.

Saldırganın neden tabancayla içeri girmeye çalıştığı henüz bilinmiyor.

YETKİLİLERE MEKTUP YAZMAYI ADET EDİNMİŞ

Başbakanlık Merkez Bina’nın A Kapısı girişinde güvenlik kontrol noktası önünde bugün kuru sıkı tabancayla havaya 3 el ateş eden şüphelinin Rize’nin Çayeli İlçesi nüfusuna kayıtlı 1978 doğumlu Nuri Başkapan olarak tespit edildiği öğrenildi. Çeşitli kaynaklardan alınan bilgiye göre, saldırganın sabıkalı olduğu belirlendi. Aynı kaynaklar şüpheliyle ilgili şu bilgileri paylaştı:

"Saldırgan, şahsi sorunları ile ilgili olarak muhtelif yetkililere zaman zaman mektup yazmayı adet edinmiş, benzer eylemlere daha önce de teşebbüs ettiği belirlenmiş ve müracaat ettiği makamların yasalar çerçevesinde kendisine yardımcı olmalarına rağmen, dengesiz davranışlarla dikkatleri üzerinde toplamaya çalışmayı alışkanlık haline getirdiği gözlenmiştir."


AİLESİ İSTANBUL’A GÖÇETMİŞ

Bu arada Nuri Başkapan’ın, Rize’nin Çayeli İlçesi Gürpınar Köyü’nden olduğu ve İstanbul’da oturduğu öğrenildi. Yıllar önce ailesiyle İstanbul’a göçeden Nuri Başkapan’ı tanımadığını ve köyde hiç görmediğini belirten Gürpınar Köyü Muhtarı Mehmet Öztürk, her yaz mevsiminde köye gelen ve halen köyde bulunan anne ve babasının da kış mevsiminde İstanbul’a gittiğini söyledi.

KORUMALARA OĞLUMU VURMADIKLARI İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM

BAŞBAKANLIK önünde kuru sıkı tabancayla ateş eden Nuri Başkapan’ın babası 70 yaşındaki Mehmet Başkapan, "Başbakanlık korumalarına, elinde silah olduğunu gördükleri oğlumu vurmadıkları için teşekkür ediyorum" dedi. 2 yıl önce eşinden boşandığı öğrenilen Nuri Başkapan’ın işsiz olduğu ve yaklaşık bir yıldır da 6 yaşındaki oğlunu görmediği için bunalıma girdiği öğrenildi.

2 GÜN ÖNCE KÖYDEN AYRILDI

Çayeli’nin Ak Partili Belediye Başkanı Rıza Çakır, Başbakanlık önündeki eylemi gerçekleştiren 34 yaşındaki Nuri Başkapan’ın yaz tatili için Rize’nin Çayeli İlçesi Gürpınar Köyü’nde bulunan babası Mehmet ve annesi Fatma Başkapan’ı ziyaret etti. Ziyarette üzüntlerini dile getiren 11 çocuk babası Mehmet Başkapan, "Bir yakınım beni arayıp, ‘Oğlun böyle bir şey yapmış’ dedi.

Sonra da polis aradı, ‘Oğlunuz böyle bir şey yaptı. Niye yapmış olabilir?’ diye sordu. Ben de, ’Eşinden boşandı, işsizdir. Psikolojik sorunları var. Kötü niyeti olamaz’ dedim. İş bulmak için Ankara’ya gittiğini söyleyerek 2 gün önce köyden ayrıldı. Ben de, ‘Oğlum akıllı ol, tehditle, zorla iş arama’ dedim. Üzüldüm. Devletimizden, başbakanımızdan özür diliyorum. Benim 11 çocuğum var. 10’u bir kenara, bu bir kenara. Biraz psikolojik sorunları var. Lütfen affetsinler. Devletimize, milletimize bağlı insanlarız. Oğlum da öyledir.

Ama psikolojik sorunları var diye böyle bir olay yaptığını düşünüyorum. Başbakanlık korumalarına, teşekkür ediyorum. Oğlumun elinde kuru sıkı silah olduğunu düşünmeden onu vurabilirlerdi" dedi. Anne 60 yaşındaki Fatma Başkapan ise, "Çok üzüldüm. Lütfen bize yardım etsinler. Oğluma yardım etsinler. Kötü bir niyeti yoktu. İşsiz olduğu, eşinden ayrıldığı için böyle yapmış olabilir. Çocuğunu göremiyor" diye konuştu.

BAKAN İKİ KEZ İŞ BULDU, BEĞENMEDİ

Çayeli Belediye Başkanı Rıza Çakır ise, "Ailesine, devletine, milletine bağlı bir aile. Çocuğu tanımıyorum ama aileyi tanıyorum. Aile işsiz olduğunu söyledi ama bu çocuk daha önce Bakanımız Hayati Yazıcı ile görüştü. Sayın bakanımız kendisine İstanbul’da iki kez iş buldu. Birini evine uzak olduğu, diğerini de beğenmediği için bıraktı. Çayeli’nin adının böyle bir olayla anılması bizi üzmüştür" ifadesini kullandı.

2 YIL ÖNCE BOŞANMIŞ


İstanbul’da yaşayan Nuri Başkapan, iki gün önce ziyaret için geldiği köyden ayrılarak iş aramak için Ankara’ya gitti. 1978 doğumlu Başkapan, eşi İnci’den 2 yıl önce boşandı. Çiftin Arda isimli 6 yaşında çocukları var. Başkapan’ın eski eşi, oğluyla birlikte Elazığ’daki ailesinin yanında yaşıyor. Nuri Başkapan’ın yaklaşık bir yıldır çocuğunu göremediği, bu yüzden bunalımda olduğu ileri sürüldü.

BAŞBAKAN’LA FOTOĞRAF


Bu arada İnci Başkapan’ın, 2009 yılında o zaman 3 yaşındaki oğlu Arda ile Başbakan’la birlikte çekilen fotoğrafı evin duvarını süslüyor. Başbakan Erdoğan’ın bir İstanbul gezisi sırasında çekilen fotoğrafta, Arda Başbakan’ın kucağında yer alıyor. Karede ayrıca Emine Erdoğan da bulunuyor.

Haberin Devamı
















startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer8115","8115","201211","8115-4.jpg");

Haberin Devamı