Siyaset Başbuğ: İddiaları lanetliyorum
Paylaş
Başbuğ: İddiaları lanetliyorum

Başbuğ: İddiaları lanetliyorum

Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nda Kazım Karabekir için özel anma töreni düzenlendi. Törende konuşan Org. Başbuğ, Kazım Karabekir'in ''Vatandaş gerçeği ara, öğren. Yanlış bilgifelaket getirir. Her işin hakikati aranmalı. O zaman kendi yolunu bulabilirsin'' sözlerine atıfta bulunarak ''25 Ocak 2010'dayız. Karabekir'in sözlerinin günümüz Türkiyesi'nde ne kadar önemli olduğunu anlamış bulunuyoruz'' diye konuştu.

Haberin Devamı

Org. Başbuğ, "Seminer 7 yıl önce biraz insaflı olmak lazım. Belgeleri inceliyoruz" derken bu incelemenin iddiaların kabulü anlamına gelmediğini kaydetti.

Başbuğ şöyle konuştu: Bugün gerçeğe çok ihtiyacımız var. Yanlış bilgi felakettir. Önce her işin hakikati aranmalı. Askerine "Allah allah" dedirten ordu, Allah'ın evini bombalar mı? Vicdansızlara sesleniyorum, TSK’nın da sabrının bir sınırı var. Nasıl böyle itham edilir? Ana gündem oldu ama darbe iddialarından hicap duyuyorum. İddiaları lanetliyorum. Bu darbe iddialarından kim menfaat sağlıyor, bu da sorulmalı. Sızan bilgiler üzerinde eklemeler ve değiştirmeler var" dedi.

"Sorumlu makamlar sadece şikayet etmez" diyen Org.Başbuğ, "iktidarlar seçimle el değiştirmeli. Düşüncem bu kadar açık" dedi.

Haberin Devamı

61 BİLGİ SIZDIRMA SORUŞTURMASI

Org. Başbuğ, TSK içinden bilgi sızdırma konusuna değinirken, "TSK içinde 61 adet bilgi sızdırma soruşturması açıldı. Bilgi sızdıran bir subay 3 yıl ceza aldı ve ordudan atıldı, 9 personel ise tutuklandı" açıklamasında bulundu.