Siyaset Başbuğ koltuğu Koşaner'e bırakacak
Paylaş
Başbuğ koltuğu Koşaner'e bırakacak

Başbuğ koltuğu Koşaner'e bırakacak

Kara Kuvvetleri Komutanlığı görevinden Genelkurmay Başkanlığı görevine atanan Orgeneral Işık Koşener 1945’de İzmir’de doğdu. 1965’te Kara Harp Okulu’ndan, 1966’da Piyade Okulu’ndan, 1978’de Kara Harp Akademisi’nden mezun oldu.

Haberin Devamı

İtalya’nın Napoli kentinde Güney Avrupa Müttefik Kuvvetleri Komutanlığı (AFSOUTH) İstihbarat Dairesi’nde karargah subaylığı, 3. Ordu Komutanlığı Lojistik Başkanlığı Plan Koordinasyon Şube Müdürlüğü, Genelkurmay Strateji Kuvvet Plan Dairesi’nde Kuvvet Plan ve Program Şube ile Strateji Şube Müdürlüğü, 8. Piyade Tümen 131. Piyade Alay Komutanlığı, Genelkurmay Özel Harp Dairesi Kurmay Başkanlığı ve Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığı Kurmay Başkanlığı yaptı.

1992’DE GENERAL OLDU

1992’de tuğgeneralliğe, 1996’da tümgeneralliğe, 2000’de korgeneralliğe, 2000’de korgeneralliğe terfi etti. Korgeneral rütbesiyle Milli Savunma Bakanlığı Müsteşarlığı ve Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı görevlerinde bulundu.

Haberin Devamı

2004’te orgeneralliğe terfi etti. Orgeneral rütbesi ile Ege Ordu Komutanlığı ve Genelkurmay II. Başkanlığı yaptıktan sonra 2006’da Jandarma Genel Komutanlığı’na, 2008’deki YAŞ toplantısında Orgeneral İlker Başbuğ’un Genelkurmay Başkanı olmasıyla Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na atandı.

PAMUKLARDA SAKLANDI

İki yıldır Kara Kuvvetleri Komutanı olan Işık Koşaner, ulus devlet konusundaki hassasiyetiyle tanınıyor. Kara Kuvvetleri’ndeki görevini devralırken yaptığı konuşmada, alt kimliklerin öne çıkarılmasını “Küresel güçler, ülke içi medya, akademik ve sermaye çevrelerinin kurgusu” olarak nitelendirmişti.

Orgeneral Koşaner’le ilgili bir analize yer veren Amerikan Wall Street Journal, Koşaner’in iki senedir tamamen sessiz kaldığını hatırlattı. Gazetenin analizinde dikkat çeken cümle ise “Ordu, AKP’nin onu bloke etme gerekçesi bulamaması için Koşaner’i pamuklara sarıp sakladı” oldu.