Siyaset Başbuğ'dan emir: Ölen teröristin vücut bütünlüğü korunsun
Paylaş
Başbuğ'dan emir: Ölen teröristin vücut bütünlüğü korunsun

Başbuğ'dan emir: Ölen teröristin vücut bütünlüğü korunsun

Erdoğan kızmıştı

Haberin Devamı

BDP’nin Başbakan Tayyip Erdoğan’a çatışmada öldürülen PKK’lı teröristlerin görüntülerinin yer aldığı bir CD ile mektup gönderdiği ortaya çıkmıştı. BDP’nin mektubunda “Öldürülen PKK’lılara işkence yapılıyor” iddiası yer almıştı. Erdoğan, BDP’ye “Biz de size 10 bin şehidin fotoğrafını mı gönderelim” karşılığını vermişti.

‘Cenazeye uygun’

BDP Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal’ın, PKK’lıların cesetlerine işkence yapıldığı iddialarını TBMM’ye taşımasıyla büyüyen tartışmada önemli bir ayrıntı ortaya çıktı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un, yaralı ve ölü teröristlere ilişkin genel bir talimatının bulunduğu öğrenildi. Bu talimat; ölü teröristlerin doktor müdahalesiyle vücut bütünlüğünün sağlanması ve cenaze törenine uygun hale getirilerek ailelerine böyle teslim edilmelerini içeriyor.

Haberin Devamı

Asker tedavi ediyor

Yine aynı talimat çerçevesinde yaralıların ilk müdahalesi, söz konusu birlikteki doktor tarafından yapılıyor. Yaralı teröristler, yaralandıkları yerdeki ilk müdahalenin ardından helikopterlerle hastaneye naklediliyor. Burada gerekli tıbbı yardımı alıyor. Bu aşamalarda savcı da devrede oluyor. Askeri kaynaklar, doktorlar tarafından yapılan ilk müdahale ile vücut bütünlüğünün sağlandığını belirtiyor.