Siyaset Başbuğ'dan MGK'ya veda
Paylaş
Başbuğ'dan MGK'ya veda

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ son kez MGK'da yer aldı

İLKLER VE SONLAR

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) dün İstanbul’da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün başkanlığında toplandı. MGK geçen toplantısını da 24 Haziran’da İstanbul’da yapmıştı.

Böylece MGK ilk kez üst üste iki toplantısını İstanbul’da yapmış oldu. Toplantıya 30 Ağustos’ta emekliye ayrılacak olan Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ son kez, görevini 11 Ağustos’ta Orgeneral Atilla Işık’tan devralan Jandarma Genel Komutanı Org. Necdet Özel de ilk kez katıldı.

27 Ağustos’ta Genelkurmay Başkanlığı görevini Orgeneral Başbuğ’dan devralacak olan Orgeneral Işık Koşaner ise Kara Kuvvetleri Komutanı olarak son kez toplantıda yer aldı.

TERÖR KONUŞULDU

Toplantıya, Başbakan Tayyip Erdoğan, Hava Kuvvetler Komutanı Orgeneral Hasan Aksay, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit, Başbakan yardımcıları, Bülent Arınç, Cemil Çiçek, Ali Babacan ile İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Kamu Güvenliği ve Düzeni Müsteşarı Muammer Güler ile Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal da katıldı. Toplantıda ana gündem maddesini terörle mücadele ve PKK’nın eylemsizlik kararı oluşturdu.

Haberin Devamı