Gündem Başbuğ'un kitaplarını imzaladılar

Başbuğ'un kitaplarını imzaladılar

Paylaş
Başbuğ'un kitaplarını imzaladılar

Ergenekon Davası'nda müebbet hapis cezası alan Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un '20. Yüzyılın En Büyük Lideri Mustafa Kemal', '20. Yüzyılın En Büyük Lideri Atatürk', 'Terör Örgütlerinin Sonu' adlı kitaplarını TÜYAP Kitap Fuarı'nda eşi Sevil Başbuğ, kızı Feride Başbuğ ve avukatı İlkay Sezer imzaladı

Kitaplar hakkında bilgi veren Feride Başbuğ, Atatürk’ün hayatını anlatan iki ciltlik kitabın birinci cildinin 1923’e kadar olan süreci, ikinci cildinin ise Atatürk’ün ölümüne kadar olan süreci kapsadığını ifade etti.

"Terör Örgütlerinin Sonu" kitabının ise mesleki bir kitap olduğunu belirten Feride Başbuğ, Atatürk kitaplarının gerçek kişilerin anlatımlarına ve tarihi gerçeklere dayalı olduğunu söyleyerek "Kolay okunan bir kitap, herkesin okumasını tavsiye ederim" şeklinde konuştu.

İlker Başbuğ’un cezaevinde kitap yazarken gazete ve kitap dışında başka kaynağının olmadığının altını çizen Feride Başbuğ, "Gazete, kitap dışında başka kaynakları yok. Bizlerden istiyor. Bizler de avukatları aracılığıyla veya haftalık görüşmelerde istediği kitapları kendisine götürüyoruz" dedi.

Babasının çok kitap okuduğunu söyleyen Feride Başbuğ, babasının cezaevinde kaleme aldığı kitaplarla ilgili olarak "Biz de yeteneğini keşfettik" yorumunu yaptı. İmza gününün babasının isteği üzerine, Atatürk’ün 75’inci ölüm yıldönümü olan 10 Kasım’da düzenlendiğini vurgulayan Feride Başbuğ, "Bugün imza günü organize etmemizi özellikle o istedi. Üzüntülüyüz, keşke kendisi burada olsaydı. Kitaplarını okuyucularına kendisi imzalasaydı. Eminim çok mutlu olurdu" dedi.

İlker Başbuğ’un eşi Sevil Başbuğ ise, İlker Başbuğ’un Atatürk kitabını ’çocuklarıma bırakacağım en büyük miras’ diyerek yazmaya başladığını belirterek, "Böyle bir günde Atatürk kitabını imzalamak büyük bir şeref" diye konuştu.


Ezgi ÇAPA - Yaşar KAÇMAZ / İSTANBUL, (DHA)