Siyaset 'Başımız eğikti çünkü...'
Paylaş
'Başımız eğikti çünkü...'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nin akademik yıl açılışında yaptığı konuşmada, dün şehit askerleri uğurlama töreninde başlarının neden eğik olduğunu açıkladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Başımızın öne eğik olmasını abartılı bir şekilde baş köşelere çekenlere sesleniyorum, başımızın öne eğik olması birilerinden çekindiğimiz, korktuğumuz için değil o andaki hüznümüz sebebiyledir. Ama sizler bunu ayırt edemeyecek kadar maalesef farklı atmosferin içinde ve buradan bile bir şeyler beklemenin gayreti içerisindesiniz. Milletimiz, kimin başı öne eğik olduğu zaman ne anlatmak istediğini çok iyi bilir. Biz başımızın nerede dik olduğunu göstermiş bir kadro hareketinin öncüleriyiz" dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan, Rize’de Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nin 2012-2013 akademik yıl açılış törenindeki konuşmasında, kendisine tevdi edilen fahri doktora unvanından dolayı üniversite senatosuna şükranlarını sundu. Önceki gün Siirt’in Pervari ilçesinde elim bir helikopter kazasında şehit düşen 17 askeri rahmet ve minnetle yad ettiğini belirten Erdoğan, Endenozya ve Brunei Sultanlığı’na yaptığı ziyaretlerin hemen ertesinde, bakan ve milletvekilleriyle Diyarbakır’a giderek, şehitler için düzenlenen törene katıldığını, şehitleri Hakka uğurladıklarını söyledi.

Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti: "Acımız gerçekten büyük. Her biri, birer kahraman olan canımız, ciğerimiz, ülkeleri vatanları milletleri için bugüne kadar fedakarca hizmet etmiş olan 17 aslanımızı yitirmek bizi ziyadesiyle kedere sevk etti. Türkiye Cumhuriyeti’ni ayakta tutan ruh, canı pahasına, şahadeti anlamayanlara söylemeyorum bu sözleri, şahadetin idraki içinde olanlara söylüyorum, şahadet aşkıyla ülkesi, millete ve vatanı için mücadele eden kahramanlık ruhu işte budur. Bunun idrakinde olmayanlar var. Bu olaylar cereyan ederken biz, farklı atmosferler içinde yaşayanları çok iyi biliriz. Ama biz de bu idrakin içerisinde görevimizi yerine getiririz. Başımızın öne eğik olmasını abartılı bir şekilde başköşelere çekenlere sesleniyorum, başımızın öne eğik olması, birilerinden çekindiğimiz, korktuğumuz için değil, o andaki hüznümüz sebebiyledir. Ama sizler, bunu ayırt edemeyecek kadar farklı atmosferin içinde ve buradan bile bir şeyler beklemenin gayreti içerisindesiniz. Bizim milletimiz, kimin başı öne eğik olduğu zaman ne anlatmak istediğini çok iyi bilir. Biz, başımızın nerede dik olduğunu göstermiş bir kadro hareketinin öncüleriyiz.

Haberin Devamı

Biz, kaybettiğimiz canlarımız, yavrularımız, askerlerimiz için ne kadar büyük bir üzüntü yaşıyorsak, onlar da candan geçerek, yardan geçerek, serden geçerek o kadar büyük bir fedakarlık ortaya koyuyorlar. Allah rahmet etsin. Rabbim, inşallah cennetiyle, cemaliyle onları taltif etsin. Biz, biliyoruz ki şahadet makamı, makamların en yücesidir. Oraya öyle her kişinin ulaşması da mümkün değildir. Oraya ancak er kişiler ulaşır, bunu da biliyoruz."

Haberin Devamı