Gündem Başına gelmeye kalmadı

Başına gelmeye kalmadı

Paylaş
Başına gelmeye kalmadı

İzmir'de, sahibi olduğu ahşap kapı imalathanesinde yanan 51 yaşındaki Özdemir Salman'ın başına gelenler, duyanları şaşırttı

Özdemir Salman, Üçüncü Sanayi Sitesi'ndeki ahşap kapı imalathanesinde geçen cumartesi günü çıkan yangında döktüğü gözyaşı ve ardından ortaya çıkan talihsiz yaşam hikayesiyle tanındı.

İmalathanenin cila bölümündeki aspiratörün elektrik kaçağı yapması sonucu çıkan yangın, güçlükle kontrol altına alınırken, büyük çapta maddi hasar meydana geldi.

SEL FELAKETİNDE ATÖLYESİNİ KAYBETMİŞ

Ancak yangından daha çok Salman'ın, bugüne kadar yaşadığı olayları öğrenenler büyük şaşkınlık yaşadı. Özdemir Salman'ın, 15 yıl önce de 60 kişinin yaşamını yitirdiği İzmir'deki büyük sel felaketinde Örnekköy Semti'ndeki atölyesinin sular altında kalıp kullanılamaz hale geldiği ortaya çıktı.

YENİ İŞYERİ SULAR ALTINDA KALDI

Yaralarını sardıktan sonra tekrar iş yaşamına başlayan Salman'ın, Salhane semtinde açtığı yeni iş yeri de dere taşması sonucu sular altında kaldı. Özdemir Salman, 2001 yılında kefilliği yüzünden iş yerine gelen hacizle de mallarından oldu.

İKİ AYDA İKİ KALP KRİZİ GEÇİRDİ

Tüm bunlara rağmen yılmayan Salman, son iki ay içinde ise iki defa kalp krizi geçirip hastanelik oldu.

İyileşip ayağa kalkan Özdemir Salman, 10 gün önce ise iş yerinde çalışırken sol elini hızar makinasına kaptırdı ve kopan işaret parmağı, eski işlevini yerine getiremeyecek olmasına rağmen yerine dikildi.

"YORULDUM ARTIK"

Salman'ın, geçen cumartesi iş yerinin yanıp kül olması da hepsinin üzerine tüy dikti. Özdemir Salman'ın tüm olumsuzluklara rağmen yaşadıklarını bir kenara bırakıp yılmayarak hayat mücadelesine ısrarla devam etmesi, yakın arkadaşlarını bile şaşkına çevirdi.

40 yıldır çalıştığını belirten Salman, “Önce iş yerimi sel alıp götürdü daha sonra dere taştı, haciz geldi, iki defa kalp krizi geçirdim, parmağımdan oldum.

Şimdi ise iş yerim yanıp kül oldu. Yaşadıklarıma anlam veremiyorum. Kader utansın. Azrail bir türlü peşimi bırakmıyor. Yoruldum artık” diyerek tepkisini dile getirdi.

Turaç TOP/İZMİR (DHA)

2