Dr. Haydar Dümen Başına gelmeyen bilmez
HABERİ PAYLAŞ

Başına gelmeyen bilmez

Haberin Devamı

Her şeyin fazlası zarar diyoruz. Ama başına gelmeyen bunu anlamıyor. Mastürbasyonun da, ilişkinin de, penis boyunun da fazlası zarar. En iyisi orta çizgi. Yaptığınız işi kararında bırakın. O zaman mutluluk sizi bulur. Fazlasında gözü olan ise acı çeker ve üzülür.

BÖYLE SORU YOK!

Aslan parçası durmuyor

Benim aslan parçası zamansız davranıyor. Sevgilimle dolaşırken, otobüste bir anda sertleşiyor. Çok utanıyorum. Ne yapayım?

CEVAP

Değerli okurum, yapısı ve genetiği senden kaynaklanan, irade özürlü organı eğitelim. Söz geçiremeyiz, ona somut dersler verelim. Çaktırmadan iğne mi batırırsın ya da sokağa çıkmadan bebek kundaklar gibi bağlar, başını da aşağı doğru mu yatırırsın bilemem. Üzüntülü olaylar düşün diyeceğim ama o bunların aldatmaca olduğunu anlar ve buna şartlanırsa, yandı gülüm keten helva! O hep kendi bildiğini okuduğu için üzüntülü bir ortamda horon tepmeye başlarsa al başına belayı!

Orgazm olmuyorum

22 yaşında kızım. Nişanlımla ilişkiye giriyor, orgazm olmuyor, zevk de almıyorum. Ne yapacağım?

CEVAP

Sevgili okurum, kadınlarda orgazm sorunu filizkıran fırtınası gibidir. Dünyada yüzde 40 oranında kadını etkisi altına alır. Kiminde kalıcı olur, kiminde eser geçer. Seninki esip mi geçecek, alıştığı limana demir mi atacak bilemem. ‘İki çıplak bir hamama yakışır’ derler. İkiniz hem çıplak hem de acemisiniz. Nerede bu bolluğun pazarı? Diyelim ki buldunuz ortamı, al takke ver külah, ‘bundan zevkli ne var’ derseniz ve sosyal yapınızın karanlık dünyasına vize verirseniz atalarımız buna ‘Şeytan karışmış’ derler. Ben o iki şeytanı kapınızda bekler halde görüyor, haber veriyorum.

Hiç denemedim...

30 yaşındayım. Bugüne kadar hiçbir kadınla ilişkiye giremedim. Kadınlarla diyalog kuruyorum ama hiç denemedim. Acaba düzelir mi?

CEVAP

Değerli okurum, fizyolojik olarak 15 yıl, psikolojik olarak 10 yıl kaybın var. Yaşamın her bölümü şartlanmaya bağlıdır. Çin’de yetişen Çinli, kızılderililer arasında büyüyen ise onlar gibi olur. Sen şartlanmada geç kaldığına göre, kadınlarla olan diyaloğunu uygun, etik koşullarda yaşa. Ve bunları cinselliğin özündeki kurala transfer et. Birkaç yıl içinde evlen, evlilik aşk ve cinsellik temeline otursa da binanın çelik dokusunu, betonlaşmasını ve yapı amacını çocuk belirler. Çünkü her çocuk sonsuzluğa uzanan merdivenin bir basamağı gibidir.

Sertliğini kaybediyor

23 yaşındayım. 3 ay önce bir kadınla birlikte oldum. O günden beri sertleşiyor ama sertliğini kaybediyor. Ne olur yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, kafana taktığın için böyle. Kendi kendine sorun yaratıyorsun. Üzerine gitme. Doktora ihtiyacın yok.

Nişanlım beni sevmiyormuş

24 yaşındayım, 2 aydır nişanlımla ilişkiye giriyorum ama kan gelmedi. Doktor “Kızsın” dedi. 4 ay sonra düğünüm var ama nişanlım beni sevmiyormuş. Mecburen evleneceğim. Ne olur bana yardım edin.

CEVAP

Sevgili okurum, kesinlikle evlenme. O adamdan sana hayır yok. Gelelim zar olayına: Yırtılmamış ki nesini diktireceksin? Zar esnek. Bir başkasıyla da evlendiğinde kanamama ihtimali büyük. Doktor kesin raporunu vermiş. Yani “Kızsın” demiş. Ayrıca bir zarın ne kadar esnek olduğunu da görerek bilemezler. Çünkü bu olay biraz erkeğin penisinin çapıyla ilgilidir.

Hamile kalır mı?

19 yaşındayım. Kız arkadaşımla 5 aydır çıkıyoruz. Sürtünme yoluyla ilişkiye giriyoruz. Bazen kendimi tutamayıp boşalıyorum. Sizce sevgilimin hamile kalma olasılığı var mı?

CEVAP

Değerli okurum, her zaman vardır. Oranı az bile olsa vardır. Bundan sonrası senin iraden ve dikkatine kalmış. Biraz da korunma yöntemlerine.

Eşimi tatmin edebilir miyim?

19 yaşındayım, kilom 55, 1.70 boyundayım. Penisimin ereksiyon hali 15 santim. Sizce penisimin boyu normal mi yoksa daha uzar mı? İleride eşimi tatmin edebilir miyim?

CEVAP

Değerli okurum, uzatıp da ne yapacaksın? Size bıraksak kitabın sınırlarını da geçmek istiyorsunuz. Bütün anatomik kitaplarda normali 15 santim yazar. Daha ne istiyorsun?

Adetim gecikti gebe miyim?

21 yaşında kızım. Geçen ay erkek arkadaşımla ilişkiye girdik. 2 gün sonra adet gördüm. Bir daha da ilişkiye girmedik. Ancak bu ay adetim gecikti. Acaba hamile kalmış olabilir miyim?

CEVAP

Sevgili okurum, adetinin gecikmesi psikolojine bağlı. Yüzde 99 gebe kalmadın. Bu iş kapalı kutu bilmece gibidir. Şimdilik rahat et. Ama 1 ay sonra adet görmezsen test yaptır.

Kimse beni istemiyor

20 yaşındayım. Kız arkadaşımla ilişkiye girdik ama penisim çok büyük olduğu için sevgilim bir daha birlikte olmak istemiyor. Daha önce de sevgilimden bu nedenle ayrılmıştım. Gurur duyuyordum ama şimdi çok kötüyüm. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, sen dersini almış, erkeklerin hayalini kurduğu o büyük penisin aslında çok da işe yaramadığını anlamışsın. Her şeyin normali iyidir. Fazlalıklar daima problem yaratır. Ölçülü ve idareli ol yeter.

Boşalamadım

Geçen hafta kız arkadaşımla ilişkiye girdik. Sabaha kadar sevişmemize rağmen ben bir türlü boşalamadım. Ondan sonra mastürbasyon yaptığımda boşaldım. Ne olmuş olabilir. Sorunum nedir?

CEVAP

Değerli okurum, sen mastürbasyona alışmışsın. Yani beynin mastürbasyona programlı. Kendini sıkma, zorlama. Evlilik koşulları gibi uzun süreli birliktelik oluştuğunda cinsel birleşmeyle boşalmaya alışırsın.

Nasıl korunalım?

22 yaşında kızım. 1 ay sonra düğünüm var, 2 yıl hamile kalmak istemiyorum. Nasıl korunmamız gerekiyor?

CEVAP

Sevgili okurum, bunun adresi kadın doğum uzmanları. Her gün önleyici haplar kullanabilirsiniz. Takvim yöntemi ya da kondomdan yararlanabilirsiniz. Ya da kadın doğum uzmanı uygun görürse spiral taktırırsın.

Uzamasını engeller mi?

17 yaşındayım. Günde 4 kez mastürbasyon yapıyorum. Zararlarını bilmiyorum. Sivilce yapar mı, boyumun uzamasını engeller mi?

CEVAP

Değerli okurum, bu sayı fazla diyorum size. Ayrıca mastürbasyon sivilce yapmaz. Bana göre boyunu da kısaltmaz ama her şeyin fazlası bir yerlerde düzeni bozar. Erken boşalmaya koşullar. Evlendiğin zaman eşinden zevk alamama gibi bir durum yaratır. Biraz irade oğlum.

Penisimin boyu uzun

17 yaşındayım. Penisim normal göre büyük. Sizce bir sorun olur mu?

CEVAP

Değerli okurum, yapılacak bir şey yok. Ölçü sınırını aşmış. İdareli kullanmaya alış. Ayrıca da onun bunun canını yakma. Diyeceklerim bu kadar.

GÜNÜN SÖZÜ

Aşk mutluluk tableti değildir. Aşk, evrensel mutluluk formülleri yaratan zengin bir kaynaktır. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder